Миналогодишното начало на тенис сезона се превърна в истински кошмар

...
Миналогодишното начало на тенис сезона се превърна в истински кошмар
Коментари Харесай

Аделаида: Схемата събра Джокович и Медведев; Руне и Оже-Алиасим също дебнат

Миналогодишното начало на тенис сезона се трансформира в същински призрачен сън за Новак Джокович, който беше корав в позицията си да не са ваксинира срещу ковид и това го спря от опцията да пази трофея си на Аустрелиън Оупън, тъй като управляващите в страната не му разрешиха да взе участие на конкуренцията с здравно изключение и в последна сметка го екстрадираха.

Добрата вест за сърбина е, че към този момент всичко това е в предишното и той има изцяло свободен достъп до Австралия, закъдето отпътува преди няколко дни и сега се готви интензивно за присъединяване си на конкуренцията от категория ATP 250 в Аделаида, която започва на 2 януари.

Традиционно балканецът не играе на подготвителни шампионати преди началото на първото " мейджър " съревнование, но в този момент е твърдо решен да се приготви по най-хубавия метод за идното предизвикателство в Мелбърн, къдео би могъл да вдигне своята 22-ра купа от Шлема и по този начин да изравни Рафаел Надал на върха по този индикатор.

По-рано през днешния ден пък стана ясно, че досегашният номер едно ще открие сезона си с мач против една от сензациите на 2022-ра, а точно Констант Лестиен. 30-годишният французин играе най-хубавия тенис в своя живот, като завоюва три Чаланджър трофеи през последните няколко месеца и за пръв път проби в топ 100 на международната класация. Евентуална победа пък би изправила Ноле против един всред Куентен Алис и локалния представител Джордън Томпсън, до момента в който Денис Шаповалов е първият подложен по пътя на Джокера в схемата.

В същата половина място откри още и Даниил Медведев, който би могъл да срещне Джокович във етапа на финалната четворка, само че преди този момент му предстоят нелеки тествания, защото в същия поток е надареният младок Джак Дрейпър, както и сребърния медалист от Олимпийските игри в Токио - Карен Хачанов.

Долната част на схемата е не по-малко забавна и още във втори кръг можем да забележим борба сред защитаващия първенец Танаси Кокинакис и Яник Синер, а спечелилият евентуално ще го чака среща с Андрей Рубльов на четвъртфиналите. Самият руснак евентуално изтегли най-тежкия вероятен чоп, тъй като още на старта ще се сблъска с коравия Роберто Баутиста Агут, след което ще премери сили с някой всред Анди Мъри и Себастиан Корда.

Най-долната четвъртина събра двама от най-големите млади гении в международния тенис, визирайки Феликс Оже-Алиасим и Холгер Руне, като канадецът ще може да търси реванш от младежа за провалянето нанесено му от него на полуфиналите от Мастърса в Париж.

Ето и цялостната скица в Аделаида:

ATP 250 in Adelaide with an *incredible* draw.

Some R1s:

Medvedev-Sonego
Sinner-Edmund
Murray-Korda
Kokkinakis-Cressy
Bautista-Rublev (!)
Rune-Nishioka

Djokovic and Auger-Aliassime are the top seeds. No byes (love that...)
— José Morgado (@josemorgado)
 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР