Истински изненади се случиха в началото на тенис деня в

...
Истински изненади се случиха в началото на тенис деня в
Коментари Харесай

Изненадите в Рим: Квалификант и играч извън топ 50 се класираха за 1/8-финалите!

Истински изненади се случиха при започване на тенис деня в Рим. Двама тенисисти, които не са в топ 50 в ATP ранглистата, се класираха за осминафиналите на шампионата от италианската столица. Става дума за квалификанта Тиаго Монтейро и играчът, отстранил Григор Димитров в тазгодишния Аустрелиън Оупън, Нуно Боржеш.

Монтейро, който е прочут, като експерт на клей, затвърди положителната си форма през последните няколко седмици. След като бразилецът сензационно отстрани Стефанос Циципас в Мадрид, то през днешния ден той сътвори същински героизъм, като надделя " екзекутора " на Каспър Рууд в предния кръг, Миомир Кецманович, спасявайки мачбол в третия сет при 5:6 в решителния тайбрек. Световният номер 106 се поздрави с триумфа с резултат 6:2 4:6 7:6(6) и в идващия кръг ще срещне Бен Шелтън или Жинженг Жанг.

Нуно Боржеш също трябваше да избави мачпойнт, с цел да стигне до триумфа. Първата ракета на Португалия победи една от приятните изненади на шампионата, Франческо Пасаро, в същинска 3-часова епика с 4:6 7:6(8) 7:6(4) и би могъл да оформи конфликт против Александър Зверев, стига германецът да победи локалния представител Лучано Дардери.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР