След като Арина Сабаленка стигна до финала в Мадрид, където

...
След като Арина Сабаленка стигна до финала в Мадрид, където
Коментари Харесай

Сабаленка победи за пръв път в кариерата си своя тенис кошмар и е на осминафинал в Рим!

След като Арина Сабаленка стигна до финала в Мадрид, където бе на точка от третата си купа в испанската столица, белорускинята продължава да затвърждава оптималната си форма и в Рим. Днес международната номер 2 се изправи против Даяна Ястремска, против която в никакъв случай не е побеждавала, но някогашната номер 1 записа безапелационна победа точно против украинката с 6:4 6:2 и по този начин на осминафиналите ще чака Анна Калинская или Елина Свитолина.

Още в самото начало Сабаленка наложи силовия си жанр на игра, но Ястремска не отстъпваше по нищо на по-високо ранкираната ѝ съперничка, като даже полуфиналистката от Аустрелиън Оупън имаше благоприятни условия да поведе в резултата, но фаворитката сподели здрави нерви в най-критичните моменти. Така двете ни осигуриха равносилен конфликт в първите геймове, но в седмия международната номер 2 осъществя пробив, посредством който да си обезпечи преднина, която бе непокътната до края на сета.

Втората част стартира по забавен метод, като още при 2:1 станахме очевидци на същинска драма и игра на нерви сред двете тенисистки. Геймът, траял повече от 10 минути и извоюван от Сабаленка, се оказа повратен за развиването на дуела. Така фаворитката последователно започваше да играе все по-уверено, за разлика от Ястремска, при която грешките започваха да преобладават в играта ѝ. Така, с 6:2, белорускинята затвърди триумфа си и продължава акцията си в Рим!

Sabalenka shows her variety
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР