Миналата седмица в западните медии се появиха съобщения, че Русия

...
Миналата седмица в западните медии се появиха съобщения, че Русия
Коментари Харесай

Марк Ванде Хей ще се завърне от МКС на борда на руския кораб Союз

Миналата седмица в западните медии се появиха известия, че Русия заплашва да задържи американски астронавт на Международната галактическа станция в отговор на глобите, наложени на страната поради събитията към Украйна.

В отговор пресслужбата на Роскосмос  съобщи публично, че астронавтът Марк Вандехей ще се завърне на Земята, както е планувано, с съветски галактически транспортен съд на 30 март.

" Американският астронавт Марк Ванде Хей ще се завърне на Земята на 30 март на борда на съветския галактически транспортен съд " Союз МС-19 " дружно с Антон Шкаплеров и Пьотр Дубров. " Роскосмос в никакъв случай не е давал мотив за подозрение в надеждността му като сътрудник ", акцентират от пресслужбата, като означават, че безвредната работа на екипажа на орбита на МКС е главен приоритет за държавната корпорация.

По-рано ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин разгласява в канала си в Telegram фрагмент от предаване на Fox News Channel, в което се оповестява, че американски астронавт може да остане на МКС поради глобите. Възможността за сходен сюжет беше обявена и в предаването " Добро утро, Америка " по канал ABC, както и на страниците на няколко задгранични осведомителни източника.

Астронавтът Марк Ванде Хи е на борда на МКС от април 2021 година. Ако се завърне на Земята на 30 март, той ще държи върха за най-дълъг непрестанен престой в космоса на американски астронавт - 353 дни.

Повече  може на намерите в графа Технологии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР