Миналата година центърът на рали “Швеция беше преместен с почти

...
Миналата година центърът на рали “Швеция беше преместен с почти
Коментари Харесай

Латвала: В Швеция може да няма достатъчно сняг

Миналата година центърът на рали “Швеция ” беше изместен с съвсем 600 километра на север в Умея, с цел да е несъмнено, че надпреварата ще се организира сняг и лед. През 2022 изискванията бяха съвършени, само че за настоящето издание на надпреварата има подозрения, че всички прави ще са в задоволително положително положение.

Миналата седмица валя доста сняг по правите, като на множеството от тях снежната завивка надвиши 70 сантиметра, само че по-късно температурите се подвигнаха и снегът не съумя да замръзне задоволително, с цел да се оформи корав пласт на пътя.

“Тази година в рали “Арктик ” във Финландия отново имаше сняг, само че не толкоз доста, колкото преди - изясни шефът на отбора на Тойота в WRC Яри-Мати Латвала. - Но мисля, че след преместването на рали “Швеция ” можем да сме доста по-уверени, в този момент сме доста по на север. Да, ще има и положителни и неприятни години, само че не мисля, че към този момент ще се тормозим дали ралито няма да бъде анулирано. Но в този момент снегът не е задоволително и тук-там се демонстрира макадамът. ”

Латвала даде образец с тестванията на Тойота във Финландия предходната седмица.

“Температурите бяха позитивни на тестванията ни във Финландия - изясни Латвала. - Леденият слой на пътя беше натрошен и стигнахме до макадама. Мисля, че в Умея може да имаме същите условия. Да, там има сняг, само че ледът върху него се топи и троши, изключително в случай че температурите останат по-високи. Но снегът е тук, край пътя има снежни преспи, само че най-важно ще е каква е настилката на пътя. ”
 В Швеция са срещу руснак да започва в ралито им В Швеция са срещу руснак да започва в ралито им
Рецептата за идеалното надпревари на сняг е елементарна, само че все по-трудна за осъществяване поради климатичните промени: мощен и нескончаем снеговалеж, повече от една седмица с температури -20 градуса, с цел да се оформи корав и стабилен слой лед на пътя. И след това още сняг, с цел да се оформят високите преспи край пътя.
 Кой ще е №1 в WRC2 в рали “Швеция ”? Кой ще е №1 в WRC2 в рали “Швеция ”?
Състоянието на пътя ще е решаващо за международния първенец и победител предходната година в рали “Швеция ” Кале Рованпера, който в четвъртък и петък ще започва първи по правите и ще чисти пътя за противниците си.
 М-Спорт: Танак може да се бори за успеха в Швеция М-Спорт: Танак може да се бори за успеха в Швеция
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР