Милиардерът Михаил Фридман, смятан за един от най-богатите руснаци, заяви

...
Милиардерът Михаил Фридман, смятан за един от най-богатите руснаци, заяви
Коментари Харесай

Михаил Фридман: Войната е трагедия и за двете страни

Милиардерът Михаил Фридман, считан за един от най-богатите руснаци, съобщи на конференция в Лондон, че налагането на наказания на олигарсите няма да има резултат върху решението на Москва да води война в Украйна.

Роденият в Украйна преди разпадането на Съветския съюз Михаил Фридман е създател на най-голямата съветска частна банка „ Алфа “ и управлява капиталовата компания LetterOne, която е с ообени ползи в петролната промишленост и търговята на дребно.

В понеделник Европейски Съюз наложи наказания на Фридман, който живее в Лондон и дълготрайния му сътрудник Пьотр Авен.

Днес Фридман съобщи на конференция, че войната е покруса и за двете страни, само че се спря да подлага на критика директно някого с аргумента, че всяка отправена персонално имитация може да съставлява риск освен за него, само че и за сътрудниците и личния състав му.

Фридман сподели, че замразяването ня някои от активите му и налагането на възбрана за пътувания не са оправдани и той ще се бори против тях. Той добави, че при вксички случаи глобите няма да имат стремежи резултат и да оказват помощ за вразумяването на Кремъл. Михаил Фридман е вторият съветски олигарх след Олег Дерипаска, на процедура осъдил войната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР