Mилиардерът Илон Мъск подаде молба за разрешение за дейност на

...
Mилиардерът Илон Мъск подаде молба за разрешение за дейност на
Коментари Харесай

Мъск поиска разрешение за Турция

Mилиардерът Илон Мъск подаде молба за позволение за активност на компанията „ Старлинк “ в Турция. Новината заяви в профила си в обществената мрежа Екс заместник-министърът на превоза и инфраструктурата Йомер Фатих Саян.

Очакваната стъпка от страна на Мъск пристигна от Турция. Компанията “Старлинк ”, която дава сателитни услуги и е благосъстоятелност на милиардера. Той подаде публична поръчка за насърчаване на активност в Турция, показват локални медии.

След внасянето на молбата през днешния ден организирахме продуктивна среща с представители на SpaceX. Това стана в Управлението за осведомителни и информационни технологии, написа в акаунта си в Екс Йомер Фатих Саян.

Новината за настояването на Мъск за насърчаване на активност на „ Старлинк “ в Турция идва няколко дни след срещата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган с милиардера в Америка. Двамата разговаряха в Ню Йорк.

По време на диалозите Ердоган предложи на изпълнителния шеф на производителя на електрически автомобили „ Тесла “ (Tesla) построяването на цех. Той би трябвало да се намира в Турция.

Мъск е показал, че доста турски снабдители към този момент работят с „ Тесла “. Освен това Турция е измежду най-важните претенденти за идващия цех на компанията.

По време на срещата Ердоган е декларирал, че Турция е отворена за съдействие и в региона на изкуствения разсъдък.

Това става по отношение на информационната мрежа „ Старлинк “, заяви Дирекцията по връзки на турското президентство.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР