СподелиВ разгара на предизборната кампания активисти на Възраждане“ спряха украинска

...
СподелиВ разгара на предизборната кампания активисти на Възраждане“ спряха украинска
Коментари Харесай

Активисти на „Възраждане“ нападнаха кортеж с украинска делегация пред площадката на АЕЦ „Белене“

Сподели
В разгара на предизборната акция деятели на „ Възраждане “ стопираха украинска делегация, като блокираха подстъпа до площадката на АЕЦ „ Белене “.

Повод за митинга им е, че делегацията е „ пристигнала за безвъзмездни реактори от „ Белене “. От публикуваните фрагменти от партията излиза наяве, че деятелите препречват пътя на бус, който желае да премине.

Чуват се обидни квалификации, хора замахват със знамената по колата,  жена пее „ Боят настана, туптят сърца ни “ и насочва жест, с който плюе по колата.

В последна сметка бусът с украинска регистрация е отклонен, а от партията на Костадин Костадинов настоявам, че е имало опити протестиращите да бъдат прегазени.

От известие на партията излиза наяве, че задачата на митинга е била да се предотврати даването на „ безвъзмездни реактори “ за Украйна, до момента в който в самия текст на прессъобщението се цитира лидерът на листата на „ Възраждане “ за Плевен Ивелин Първанов, който декларира, че задачата е реакторите да бъдат продадени на безценица.

„ Бус с украинска регистрация се опита да ни прегази. Без да се отклонява и стопира минаваше през хората от митинга “, разяснява Ивелин Първанов, макар че от фрагментите се вижда ясно, че бусът не е мивал „ през хората “.

„ Няма да позволим да разпродадат България и енергийните ни мощности “, споделя още Първанов.

От „ Възраждане “ настояват, че „ съгласно информация излязла тези дни в медиите, американският държавен служител е тук, с цел да окаже напън на България да подари безплатно двата реактора и оборудването, което украинците си харесат “.

В същото време Министерство на вътрешните работи мълчи за случая. Арман Бабикян прикани във Facebook от полицията да дадат информация за случая.

„ Моля Министерство на вътрешните работи да отговори за случай против украински специалисти в АЕЦ Белене от представители на Възраждане??? Надявам се страната да не подмине с безмълвие тези дейности!!! “, написа Бабикян.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР