Милиардерът и технологичен предприемач Илон Мъск отправи забавно предложение към

...
Милиардерът и технологичен предприемач Илон Мъск отправи забавно предложение към
Коментари Харесай

Илон Мъск: Ще даря 1 млрд. долара на Wikipedia, ако промени името си

Милиардерът и софтуерен бизнесмен Илон Мъск насочи занимателно предложение към Wikipedia: Той е подготвен да подари колосалните 1 милиард $ на платформата , само че има една измама. Мъск хумористично предложи, че в подмяна на великодушното му подаяние, известната онлайн енциклопедия би трябвало да обмисли смяна на името си на " Dickipedia " .

Илон Мъск, прочут с начинанията си с компании като SpaceX, Tesla и неотдавнашното придобиване на обществената платформа, известна преди като Twitter (сега X), постоянно притегля публичното внимание с нетрадиционните си хрумвания и изказвания, заяви Си Ен Ен.

Мъск отбрани концепцията си, заявявайки, че промяна на името би била в „ интерес на точността “.

Wikipedia, безплатната онлайн енциклопедия, е жизненоважен запас за милиони по света, предлагайки информация по необятен набор от тематики. Платформата работи с дарения и постоянно организира акции за търсене на финансиране, с цел да поддържа услугата работеща и безвъзмездна за всички.

Въпреки това, изискването, обвързвано с дарението, провокира разпалени полемики в разнообразни платформи. Докато някои гледат на това като на комичен жест, други се съмняват в уместността на препоръчаната смяна на името, като се има поради репутацията на Wikipedia като сериозен и благонадежден източник на информация.

I will give them a billion dollars if they change their name to Dickipedia
— Elon Musk (@elonmusk)
Мъск има история на спор с Wikipedia, която той упреква, че е пристрастна и неточна. Той също по този начин изрази желанието си да сътвори личен уеб страница, наименуван Pravda, където обществеността да прави оценка истинността и достоверността на публикации и публицисти. Съоснователят на Wikipedia Джими Уелс разкритикува Мъск за цензурата в " X ".

Това не е първият път, когато Мъск оглавява медийните заглавия с ексцентричните си хрумвания и изявления. От изстрелването на кола в космоса до предлагането за град на Марс, начинанията и мненията на Мъск постоянно варират сред реформаторски и причудливи.

Към момента няма формален отговор от Wikipedia по отношение на предлагането на Мъск. Остава да забележим дали онлайн енциклопедията ще одобри концепцията или това ще остане още една закачлива глава в дължата история на изявленията на Мъск.

В по-широк подтекст този случай акцентира въздействието и обсега на видни фигури като Мъск в цифровата епоха. С едно изказване или туит те могат да пренасочват публичното мнение в дадена посока, да въздействат на усещанията и даже да повлияят на активността на потвърдени платформи като Wikipedia.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР