Микроби мутанти може да се окажат препъни камъче за намерението

...
Микроби мутанти може да се окажат препъни камъче за намерението
Коментари Харесай

Микроби-мутанти осуетяват превземането на Марс

Микроби мутанти може да се окажат препъни камъче за желанието на човечеството да построи колонии на Марс.

Преносителите на микроорганизмите ще бъдат самите астронавти. Независимо в какъв брой положително здраве са, когато те напущат планетата ни, е по-вероятно да са носители на вариантите на евентуално болестотворните микроби E. coli and Staphylococcus, написа " Нешънъл джиографик ".

Тези микроорганизми всекидневно са следени от организма ни, само че могат да мутират под въздействието на галактическите лъчи. След което да станат по-заразни и токсични, и да се развъждат с по-бързи темпове.

Оказва се, че индивидът в Космоса е слаб и по друго направление. Когато е в безтегловност за нескончаем интервал от време и е излаган на галактически лъчи, имунната система на индивида внезапно отслабва. Което е още една причина патогените да поразят организма.

Затова учените считат, че съществуването на профилирани медицински екипи в корабите, ще е неотложно. Ако няма благоприятни условия за това, посочените фактори ще се окажат спънка пред задачите до Марс или където и да е в Космоса.

" Каква е изгодата от докарването на хора на Марс, в случай че те не са в положение дейно да извършват анализите и наблюденията, планувани в програмата на задачата? ", промяна имунологът от университета в Нанси, Франция, Жан-Пол Фрипиа.

Магнитното поле на Земята пази хората от галактическите лъчения. В Космоса обаче този щит го няма и лъчите могат да провокират разновидности в клетъчната ДНК. Ако бактерията E. coli мутира, тя провокира тежки конвулсии, повръщане, диария, увреждания на бъбреците и кръвните кафези. Усложненията могат да завършат съдбовно.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР