Микаела Шифрин спечели убедително олимпийската титла в гигантския слалом при

...
Микаела Шифрин спечели убедително олимпийската титла в гигантския слалом при
Коментари Харесай

Микаела Шифрин със злато на гигантски слалом

Микаела Шифрин завоюва безапелационно олимпийската купа в гигантския слалом при дамите. Тя бе втора след първото втурване, само че във второто кара извънредно мощно и приключи на 39 стотни пред норвежката Рагхилд Мовинкел.

Бронзовият орден остана за италианката Федерерика Бриньоне. Водачката след първия манш Мануела Мьолг направи извънредно слаб втори и излетя на 8-о място.

Това е втора купа за 22-годишната Шифрин след тази на слалом от Сочи. Още в петък тя може да вземе и третата си, тъй като следва да пази златото си.

Мария Киркова зае 40-ото място от 87 състезателки. Тя можеше да бъде доста по-напред, само че в първото втурване направи съдбовна неточност на предпоследната врата и мина непосредствено през нея. Това я върна 2 секунди обратно.

" Всичко стана, тъй като желаех да пожертвам оптимално. Постоянно си повтарях да бъда по-бърза и в един миг влязох с огромна скорост в последната част. В слалома ще пожертвам още повече. Опитах се да направя едно почтено каране и до грешката бях доста добре ", съобщи Киркова, която е на четвъртата си олимпиада. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР