Miami Open, полуфиналКаспър Рууд – Франсиско Серундоло 6-4, 6-1Каспър Рууд

...
Miami Open, полуфиналКаспър Рууд – Франсиско Серундоло 6-4, 6-1Каспър Рууд
Коментари Харесай

Рууд сложи край на приказката на Серундоло и е на първия си Мастърс финал


Miami Open, полуфинал

Каспър Рууд – Франсиско Серундоло 6-4, 6-1

Каспър Рууд е първият финалист на тазгодишния шампионат в Маями. Норвежецът записа двусетов триумф над сензацията Франсиско Серундоло и по този метод доближи до своя първи край на равнище ATP 1000. Роденият в Осло тенисист е и първият представител на своята татковина, който ще играе за Мастърс трофей.

В заключителния конфликт Рууд ще се изправи против Хуберт Хуркач или Карлос Алкарас.

Скандинавецът бе доста по-ефективен на начален удар, като записа повече асове (6-1) и по-малко двойни неточности (3-5), като в това време завоюва 84% от точките си на първи сервис (31/37). Рууд осъществя четири от осемте си брейкпойнта (50%), до момента в който Серундоло оползотвори единствено една от своите пет благоприятни условия за пробив (20%).

Очакванията на почитателите за тенис от най-висока класа несъмнено се оправдаха. Както Рууд, по този начин и Серундоло демонстрираха доста бърза и нападателна игра, като непрекъснато нападнаха по цялата широчина на корта. Двамата си размениха по един пробив в самото начало, само че в идващите седем гейма никой не доближи до нов брейкпойнт и по този начин резултатът стана 5-4 в интерес на норвежеца.

В последна сметка обаче напрежението повлия на Серундоло и той позволи двойна неточност, която даде три следващи сетбола на Рууд. Аржентинецът избави първия с форхенд уинър по правата, само че по-късно позволи неточност при опит за офанзива по диагонала и шестият подложен взе преднина в дуела след 6-4.

Във втория сет Рууд пропусна общо два брейкпойнта в първия сервис гейм на Серундоло, само че в идващия норвежецът пласира съвършена къса топка, с която реализира пробив на нула. Световният №8 изненада южноамериканеца с няколко доста положителни излизания при мрежата, като това му оказа помощ да затвърди брейка и да натрупа удобен задатък от 4-1. Норвежецът резервира положителния си темп и проби още веднъж, след което стигна до мачпойнт, при който пласира неспасяем ас и по този метод оформи крайното 6-4, 6-1 след ч ас и 35 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР