Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон, който позволява на някои

...
Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон, който позволява на някои
Коментари Харесай

И Украйна праща затворниците си на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон, който разрешава на някои категории пандизчии да бъдат мобилизирани във Въоръжените сили на Украйна.

Това заяви на формалния си уебсайт Върховната рада в Киев.

Отбелязва се, че през днешния ден, 17 май, с подписа на президента са изменени няколко закона, в това число и Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс. С поправките се вкарва " условно предварително освобождение на лица от изтърпяване на наказването при директното им присъединяване в защитата на страната, отбраната на нейната самостоятелност и териториална целокупност ".

Подобен правилник работи в Русия към този момент година и половина. Благодарение на обещаната независимост Москва прати на фронта десетки хиляди пандизчии.

Украинският закон за готовност на пандизчиите беше признат от Върховната рада на Украйна на 8 май. В негова поддръжка гласоподаваха 279 депутати.

Според текстовете не могат да бъдат мобилизирани лица, наказани за тежки закононарушения, по-специално за преднамерено ликвидиране, обезчестяване, полово принуждение. Както и тези, които са получили присъди за закононарушения против основите на националната сигурност.

Затворниците ще бъдат пращани да служат в специфичните щурмови отряди на ВСУ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР