Великобритания обяви в петък санкции срещу три компании и едно

...
Великобритания обяви в петък санкции срещу три компании и едно
Коментари Харесай

Лондон удря със санкции схемата оръжие срещу петрол между Москва и Пхенян

Великобритания разгласи в петък наказания против три компании и едно физическо лице поради противозаконната търговия " оръжие против нефт " сред Русия и Северна Корея , предава Ройтерс.

Съобщението последва решението на Съединените щати да наложат наказания на две съветски физически лица и три съветски компании за улеснение на прехвърлянето на оръжие сред Русия и Северна Корея, в това число балистични ракети за потребление в Украйна.

" Санкциите акцентират взаимните злонамерени старания на Русия и КНДР (Северна Корея) да заобиколят глобите (на ООН) върху петролните артикули, които спомагат за улеснението на противозаконните военни стратегии на КНДР ", се споделя в изказване на държавното управление.

В изказването се споделя, че Англия работи " дружно с интернационалните сътрудници " и се цитира външният министър Дейвид Камерън, който споделя, че Англия ще продължи да държи Москва и Пхенян виновни за сходни прехвърляния на оръжия.

" Путин напряга всичките си жилка, с цел да поддържа противозаконната си война в Украйна, даже прибягвайки до противозаконни търговски покупко-продажби " оръжие против нефт " с КНДР, жестоко нарушавайки глобите на Организация на обединените нации, за които самата Русия гласоподава, и постанова несъгласие на мониторинговите групи на Организация на обединените нации, които рапортуват за техните активност ", сподели той.

Англия сподели, че новите наказания засягат Paekyangsan Shipping, която придвижва петролни артикули сред Северна Корея и Русия, и Toplivo Bunkering Co (TBK) за това, че са разрешили на кораби, участващи в такива прехвърляния, да дебаркират в съветското пристанище Восточни.

Мерките включват заледяване на активи, транспортни наказания и забрани за пътешестване, а също по този начин са ориентирани към съветския снабдител на товарни услуги Vostochnaya Stevedoring Co и шефа на TBK Алексей Воротников, се споделя в известието.

Руският президент Владимир Путин, който е на посещаване в Китай, съобщи в петък, че санкционната политика на Съединени американски щати подкопава доверието в $.
 КНДР продължава да отхвърля за свои оръжия в Украйна
КНДР продължава да отхвърля за свои оръжия в Украйна

Според Пхенян, оръжията не са за експорт, а против Южна Корея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР