Месуд Пезер беше избран за Атлет №1 на Балканите за

...
Месуд Пезер беше избран за Атлет №1 на Балканите за
Коментари Харесай

Атлет №1 на Балканите Месуд Пезер: Мога да тласкам над 22 метра до 2-3 години

Месуд Пезер беше определен за Атлет №1 на Балканите за 2017-а година и през вчерашния ден получи премията си на Балканската атлетическа церемония, която се организира в Стара Загора. Рекордьорът на Босна и Херцеговина даде особено изявление за Sportal.bg, в което приказва за миналата година, компликациите в подготовката си и за задачите, които си слага за новия сезон.

- Месуд, това е втора премия за теб от Балканска атлетическа церемония. Спечели признанието за №1 при мъжете през 2017 година, а през 2013 година беше определен за Изгряваща звезда. Как се чувстваш?

- Много съм благополучен за тези награди.

- Тази година беше доста мощна за теб - завоюва доста медали, приключи седми на Европейското състезание в зала в Белград…
- Да, тази година завоювах Европейската купа по хвърляния в Лас Палмас, след това приключих седми в Белград. Имах и второ място на Балканиадата. Направих и народен връх на Босна и Херцеговина, усъвършенствах връх на 33 години.

- Какво мислиш, че е ще е твоето бъдеще? Все още си единствено на 23, само че гюлетласкачите и резултатите в последните години са доста мощни.
- Да, знам, че са доста мощни. Миналата и тази година се срещнах с най-хубавите гюлетласкачи в света. Треньорът ми сподели, че бих могъл да тласна 22 метра в бъдеще - просто би трябвало да бъда толерантен, твърдоглав и да упражнявам крепко. Мисля, че до 2 или 3 години бих могъл да подтиквам към и над 22 метра.

- Не разбрах изцяло какво тъкмо сподели на президента на Сръбската атлетическа федерация, само че май имаш проблем с подготовката през зимата и той ще ти окаже подпомагане да тренираш в Сърбия?
- Има Световно състезание в зала в Бирмингам през март и аз имам огромен проблем с подготовката в моята страна, тъй като нямам къде да се сготвям в зала. Всяка година вървим на подготовка в Хърватия, само че през днешния ден приказвах със Слободан и той ми сподели, че тази година всичко в Белград ще е гратис за мен и му благодаря за това подпомагане.

- Значи ще се състезаваш в Бирмингам сигурно. Каква е твоята цел там?
- Трябва да остана здрав и мисля, че мога да стигна най-малко край. Тази година има Европейско състезание навън в Берлин и мисля, че мога да взема орден там.

- В Европа състезателите в тласкането на гюле са в действителност мощни и ще ти бъде доста мъчно?
- Знам, знам. Съгласен съм с теб.

- Може би си подготвен за резултат над 22 метра?
- Бих желал да подтиквам над 21 метра във всяко съревнование и ще бъда добър, в случай че го направя. Но мисля, че следващата година мога да мина над 21.50 м, а до 2-3 години и над 22 метра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР