Мерките срещу Covid в Китай и очакваните промени в паричната

...
Мерките срещу Covid в Китай и очакваните промени в паричната
Коментари Харесай

Петролът се насочва към трета седмица на спад на цената

Мерките против Covid в Китай и предстоящите промени в паричната политика на Съединени американски щати са съществени фактори за придвижванията на пазара

Петролът се насочва към трета седмица на спад на цената, откакто засегнатият от блокадите, свързани с ковид, Китай натежа на пазара, а Федералният запас на Съединени американски щати алармира, че паричната политика ще бъде затегната нападателно, с цел да се обуздае ускорената инфлация, написа Bloomberg, представен от.

Цената на американския вид West Texas Intermediate спада до 102 $ за барел тази заран, като тази седмица понижението ѝ е с 4%. Най-големият вносител на недопечен нефт в света наложи серия от блокади, в това число в Шанхай, с цел да се оправи с новата вълна на Covid-19. Ограниченията понижиха търсенето на горива и подтикнаха икономистите да свият прогнозите за напредък.



Инвеститорите се приготвят централната банка на Съединени американски щати да увеличи лихвените проценти бързо. В мненията си в четвъртък ръководителят на Фед Джером Пауъл подсказа за доста нарастване на лихвите. Това поддържа цената на $, което направи стоките по-скъпи за притежателите на други валути.

Петролът остава с над 35% по-скъп през тази година, макар неотдавнашната уязвимост, защото последствията от нахлуването на Русия в Украйна не престават да раздрусват пазарите и да попречват потоците от недопечен нефт.

Чуват се апели към Европейския съюз да забрани вноса на съветски нефт, което би било в сходство със стъпките, подхванати от Съединени американски щати и Обединеното кралство. Подкрепата за цените е обвързвана и с спиранията на доставките от Либия поради вълната от митинги.

„ Пазарът е разтревожен “, разяснява Гао Мингю, основен енергиен анализатор в SDIC Essence Futures Co. „ Китайските ограничения поради ковид, които лимитират търсенето на дизел и бензин, не са дейно отстранени, отслабвайки както фючърсите, по този начин и спот пазара “.

Шанхай, главният търговски център на Китай, даде обещание да ускори използването на ограничения за блокиране, с което разочарова, откакто имаше упованията, че Covid огнището е достигнало пика си. Предвид спада, породен от протичащото се, икономисти, интервюирани от Bloomberg, намалиха прогнозите си за напредък на страната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР