Мерките доказват, че работят. Абсолютно наложително е, човек с власт

...
Мерките доказват, че работят. Абсолютно наложително е, човек с власт
Коментари Харесай

Илиана Раева в защита на мерките: Животът не може да бъде върнат!

" Мерките потвърждават, че работят. Абсолютно налага се, човек с власт да вземе вярното решение, а не това, което ще се хареса на избрани хора ". Toва написа президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева в обществената мрежа Facebook във връзка офанзивата към ръководещите по отношение на ограниченията, които ползват в битката с разпространяването на COVID-19.

" Във връзка с възможното повдигане на възбраната за спорта и образованието при започване на февруари и по-късното през същия месец за заведения за хранене и питейни заведения, ще си разреша да споделя мнението си. В условия на пандемия се взимат решения, които засягат цялото общество. Водещото и първостепенното в тях е здравето и живота на хората. Всеки един от нас понася компликациите в ковидкризата. Всяко решение, било то и противоречиво за част от обществото, би трябвало да бъде ръководено от мисълта за здравето ни и живота ни. И всеки един от нас би трябвало да разбере, че когато на риск са изложени те, няма друго вярно деяние с изключение на ограничение физическото взаимоотношение сред хората, а оттова и разпространяването на вируса ", акцентира Раева.

" Мерките потвърждават, че работят. В целия свят те са главното в днешното ни всекидневие. Без никакви изключения. Защото всяко изключение се трансформира в норма, която коства животът на хората. Ако е невероятно по-либералните ограничения да бъдат спазвани е належащо те да бъдат затегнати, без значение от това дали приказваме за стопанска система, бизнес, спорт, просвета. Трудностите са факт, за страдащите от загубата на близки, за хилядите медици, които към този момент година са неуморими бойци против вируса. Те и милионите сълзи, въздишки и молебствия за избавление би трябвало да ни водят. Защото стопанска система се възвръща, въпреки и мъчно. Защото животът е този, който не може да бъде върнат ", показва президентът на Българската федерация по художествена гимнастика.

" Колкото и да желаеме, каквото и да вършим. Не става дума за избор, за цели разнообразни от здравето на всеки човек. Нямаме различен избор също така, което е вярното и хуманното. Не би трябвало да избираме сред обучение и здраве, сред развлечение и здраве, сред икономическа сигурност и здраве. Ако си зададем въпроса кое избираме, дали да посрещнем идващите заплащания с известна компликация или хората, които обичаме да бъдат живи и здрави, няма да се замислим и за момент. Защото обучение се компенсира, време за занимания и обичани компании ще има, само че когато ги няма хората, нищо друго няма значение. И въпреки всичко би трябвало да си отговорим на въпроса кое е най-важното след здравето. Отговорът на този въпрос е логически и явен за всички ни - образованието на децата ни, спортът, в който влагаме страст и пристрастеност и културата, която лекува душите ни. Образованието, спортът и културата ни вършат по-добри, по-смели, построяват ни като персони, като хора. И в случай че на някого, нечий звук му се коства изострен и краен, то би трябвало да се опитаме да осъзнаем, че когато отсъства схващане, и то за толкоз основни и определящи ориста ни проблеми, тогава мен персонално, не ме нервира твърдостта на тона ", продължава Илиана Раева.

" Може би, тъй като съм и спортистка и знам въздействието на другия звук. Абсолютно налага се, човек с власт да вземе вярното решение, а не това, което ще се хареса на избрани хора. Така си мисля... П.С. Нима уредниците на Олимпиадата в Токио останаха доста щастливи, че Игрите бяха отсрочени?! Нима Япония не загуби милиарди поради непроведената Олимпиада?! Нима Япония не прояви разсъдък и мъдрост във вземането на това решение, макар страховитите материални загуби, които понесе?! Нима и в този миг болшинството от интервюираните не желаят Олимпиада, макар грандиозният мащаб на събитието и изгодите от него?! Трябва да сме рационални в този миг ", написа още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР