Международната премиера на Януари, дебютният игрален филм на майстора-документалист Андрей

...
Международната премиера на Януари, дебютният игрален филм на майстора-документалист Андрей
Коментари Харесай

Януари с премиера на София Филм Фест

Международната премиера на Януари, дебютният игрален филм на майстора-документалист Андрей Паунов, беше на интернационалния кино фестивал Черни нощи в Талин в самия завършек на 2021 година. Копродукцията на България, Португалия и Люксембург взе участие и в програмата на фестивала на българското игрално кино Златна роза 2021.

БГ премиерата му ще бъде по време на фестивала София Филм Фест през месец март. Андрей Паунов е режисьор и сценарист, прочут феновете на писмено кино в целия свят със своята трилогия за парадокса на прехода, в която са филмите Георги и пеперудите, Проблемът с комарите и други истории и Момчето, което беше цар. Филмът му Да вървиш по вода бе отдаден на именития занаятчия на арт-инсталации Кристо и неговите плаващи кейове.

Януари е въодушевен от едноименната пиеса на Йордан Радичков. Под умелата постановка на Паунов играят актьорите Самуел Финци, Йосиф Сърчаджиев, Захари Бахаров, Леонид Йовчев и Малин Кръстев, които се включват в разказването на история, изпълнена с загадъчност.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР