Международната общност осъди днес екзекуциите на дисиденти в Мианмар, съобщи

...
Международната общност осъди днес екзекуциите на дисиденти в Мианмар, съобщи
Коментари Харесай

Светът осъди екзекуциите на опозиционери в Мианмар



Международната общественост осъди през днешния ден изтезанията на дисиденти в Мианмар, заяви " Ройтерс ".

Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет назова изтезанията " жестока и регресивна стъпка " от страна на военните, която " единствено би задълбочила заплитането им в рецесията, която самата тя сътвори ".

Изпълняващият длъжността шеф на Human Rights Watch за Азия Илейн Пиърсън сподели, че това е " акт на цялостна свирепост ".

" Варварството на хунтата и безчувственото неуважение към човешкия живот има за цел да охлади протестното придвижване против преврата ", сподели Пиърсън.

Съединените щати дадоха обещание да потърсят отговорност от военните и приканиха за преустановяване на насилието и освобождение на политически арестувани.
 Мианмар екзекутира опозиционери за първи път от десетилетие
Мианмар екзекутира опозиционери за първи път от десетилетие

Четирима деятели, упрекнати в подкрепяне осъществяването на " терористични актове "

" Съединените щати осъждат най-категорично отвратителните изтезания на продемократични деятели и определени водачи от военния режим на Бирма ", се споделя в изказване на представител на Съвета за национална сигурност на Белия дом.

Франция осъди изтезанията и прикани за разговор сред всички страни, до момента в който японският външен министър Йошимаса Хаяши сподели, че изтезанията в допълнение ще изолират Мианмар.

Китайското външно министерство прикани всички страни в Мианмар вярно да позволяват споровете в конституционната си рамка.

AAPP споделя, че повече от 2100 души са били убити от силите за сигурност след преврата. Хунтата споделя, че този брой е пресилен.

Истинската картина на насилието е мъчно да се оцени, защото конфликтите се разпространиха в по-отдалечени региони, където бунтовническите групи на етническите малцинства също се бият с военните.

Близо един милион души са били разселени от размириците след преврата, съгласно оценка на Организация на обединените нации.

Припомняме, че военната хунта в Мианмар екзекутира четирима деятели, упрекнати в подкрепяне осъществяването на " терористични актове ".

Това са първите изтезания, осъществени от десетилетия в страната от Югоизточна Азия.

Сред екзекутираните мъже са демокрацията Kyaw Min Yu и някогашният народен представител и хип-хоп реализатор Phyo Zeya Thaw.
 Съпротивата в Мианмар изиска оръжия от Запада, с цел да се бори с военната хунта
Съпротивата в Мианмар изиска оръжия от Запада, с цел да се бори с военната хунта

Тя изиска поддръжка, сходна на тази, която се дава на украинците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР