Медията ни започна да шуми за случая в края на

...
Медията ни започна да шуми за случая в края на
Коментари Харесай

Въпреки уверението: Здравната комисия в НС избра да защити корупц...

Медията ни стартира да шуми за случая в края на предходната седмица. Скандалът се отнася до корист за близо 350 хиляди лв. посредством фиктивни процедури, които по този начин и не са били осъществявани в лечебното заведение. НЗОК към този момент публично изиска държавната болница да възвърне непозволено изхарчените средства по клинична пътека №20, а Министерството на здравеопазването прави инспекция. 

 

За схемите алармира доктор Добри Хазърбасанов, шеф на Клиниката по кардиология, който сезира Здравната каса, само че по-късно става обект на напън от управлението на лечебното заведение. Негови сътрудници се оплакаха в писмо и до здравното министерство, и до здравната комисия в Народното събрание. Докато от Министерство на здравеопазването към този момент разпоредиха обаче инспекции, Народното събрание остава ням за протичащото се. 

Медията ни направи няколко опита да се свърже с ръководителя Костадин Ангелов, само че те не се увенчаха с триумф., че въпросът ще бъде разискван на днешното съвещание през точка трета в дневния ред - “Разни ”. Това обаче по този начин и не се случва, както е видно от, който и все още е изцяло наличен на обществеността. 

 

По този метод членовете на Здравната комисия счетоха за незначителен абсурдът в УМБАЛ " Лозенец ", където управлението толерира корупционни практики, мамят се пациенти и се източва Здравната каса. Такива са националните избранници - пазят статута на болничното заведение, в която те и техните родственици получават комфорт, а измамите се замитат под килима и същинските експерти са преследвани и уволнение.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР