Медицински специалисти от неклинични специалности да се включат в състава

...
Медицински специалисти от неклинични специалности да се включат в състава
Коментари Харесай

И специалисти от неклинични специалности влизат в комисията за клинични изпитвания

Медицински експерти от неклинични специалности да се включат в състава на Етичната комисия за клинични изпитвания. Това предлага Министерството на здравеопазването с допълнение в Правилника за изискванията и реда за работа на Етичната комисия за клинични изпитвания по ЗЛПХМ, оповестено за публично разискване на страницата на ведомството.

„ В последните години се следят все по-сложни и сложни клинични изпитвания и във връзка с по-особени случаи на болести, касаещи характерни групи от хора – за медикаменти сираци, за редки заболявания, изпитвания за основаване на нови лечения и други. Оценката на сходни изпитвания постанова те да се правят в сходство с последните трендове във връзка с влаганите подходи и нововъведения от друг темперамент, заради което се постанова потреблението на сложна експертиза от необятен кръг медицински експерти “, показват в претекстовете си от Здравното министерство и допълват, че като се дава опция в състава на комисията да вземат участие и експерти от неклинични специалности, се уголемяват опциите за избор на членове на комисията.

От Министерство на здравеопазването означават още, че задачата на плана е да се обезпечи еластичност и по-голям избор от медицински експерти при разглеждането и оценяване на обещано клинично изпитване, като това ще подсигурява висока експертност и задълбочена оценка при разглеждането на клиничните изпитвания. Това е от изключително значение за клинични изпитвания при медицински положения, при които съществува сериозна заплаха от инвалидизиране и/или заплаха за живота и здравето на пациентите, акцентира се още в претекстовете.

Очакваните резултати от препоръчаната смяна са свързани с повишение на успеваемостта на комисията при разглеждане на разнообразни клинични изпитвания, показват от Здравното министерство.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР