Матс Виландер смята, че Анди Мъри има чудесен шанс да

...
Матс Виландер смята, че Анди Мъри има чудесен шанс да
Коментари Харесай

Виландер: Мъри е тактически гений, резултатите му радват феновете


Матс Виландер счита, че Анди Мъри има превъзходен късмет да се изкачи доста в ранглистата със мощни представяния в Индиън Уелс и Маями. Британецът, който понастоящем е №55 в света, постоянно е споделял, че цели още веднъж да е измежду поставените на шампионатите от Големия шлем. Макар Индиън Уелс да е един от двата Мастърс шампионата, които Мъри не е печелил, Виландер изрази мнението, че двукратният олимпийски първенец има всички учредения да се надява на мощни резултати в Калифорния.

„ Индиън Уелс и Маями ще са доста добра опция за Мъри, защото форматът е два от три сета, а също така в множеството случаи ще има ден отмора сред мачовете. Ако, да вземем за пример, стигна до полуфинал, а преди този момент е имал почивки сред дуелите си, това ще наклони съществено везните в негова изгода. Трябва да отчетем и големия му опит, защото той неведнъж е играл както в Индиън Уелс, по този начин и в Маями, а изискванията в двата шампионата са доста разнообразни “ – разяснява Виландер пред своя сътрудник от Eurosport Арно Монгал.

„ Надморската височина в Индиън Уелс е по-голяма, разиграванията са по-бавни и топката отскача по-високо. Определени играчи ще имат съществени проблеми с това, до момента в който за други ще е огромно преимущество. Мъри е тактически талант и ще се наслаждения на предизвикването да играе в пустинята, където е доста горещо денем и доста студено вечер. За него ще е добре да се изправя против допустимо най-тежките съперници, с цел да натрупа самочувствие преди възможните бъдещи конфликти с играчи като Надал, Джокович и Медведев “ – сподели още носителят на седем трофеи от Големия шлем.

В свое скорошно изявление Мъри съобщи, че се надявам да бъде в оптимална форма за Уимбълдън. Макар да е впечатлен от напредъка на двукратния отличник в Шампионата, Виландер счита, че той към момента не е разкрил метод по какъв начин да пести сила, като завършва допустимо най-бързо мачовете си.

„ Добрата вест за Анди е, че той още веднъж печели мачове. В един от дуелите си в Доха избави няколко мачбола, преди да победи. Когато си в края на кариерата си и си упражнявал толкоз старателно, с цел да се завърнеш в Тура, сходни конфликти се трансформират във финали. Мислиш, че това е последният ти мач за седмицата, само че внезапно го печелиш и се оказва, че на следващия ден би трябвало да играеш още веднъж. Другото огромно преимущество в тази ситуация е, че когато играчи като Мъри вършат нещо сходно, това води и до повишение на зрителския интерес “.

„ Мисля, че след резултатите от последните седмици на Мъри ще му е доста по-лесно да продължи. Физическите натоварвания ще са съществени, само че той е привикнал с това. Според мен той приветства всички провокации, съпътстващи живота на професионалния тенисист. Със сигурност е благополучен от успехите, само че в това време ще си спомня за постигнатото от Надал и Джокович през последните години и все по-често ще се пита за какво и той да не може “.

„ Мисля, че въпреки да се радва, че още веднъж побеждава и е в светлината на прожекторите, след загуба той ще продължи да работи доста старателно и да тренира с голяма мотивация. Мъри е в развой, в който се пробва да се усъвършенства като тенисист, и надали има почитател, който да не се радва на това, че той още веднъж се показва на високо равнище, бори се до последно и постоянно го виждаме на най-големите шампионати “ – приключи Виландер.

Тази нощ Мъри ще стартира присъединяване си в Индиън Уелс с мач против международния №61 Томас Мартин Ечевери, който предходната седмица игра край на ATP 250 шампионата в Сантяго.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР