Матео Арналди се поздрави с най-големия успех в своята кариера

...
Матео Арналди се поздрави с най-големия успех в своята кариера
Коментари Харесай

№105 в света шокира Рууд в Мадрид

Матео Арналди се поздрави с най-големия триумф в своята кариера досега, откакто в профил международния №4 Каспер Рууд с 6:3, 6:4 по пътя към третия кръг на шампионата “Мутуа Мадрид Оупън ”. За 22-годишния италианец това е първа победа над състезател от Топ 10.

Арналди, който потегли от квалификациите и избави мачбол против Беноа Пер за първата си “Мастърс 1000 ” победа на старта в испанската столица, игра превъзходно, записа 33 уинъра и нанесе девета загуба за сезона на норвежеца.

“Не знам какво да кажа. В Барселона играх доста добре, съобщи Арналди, който мина през пресявките и доближи втория кръг на шампионата от категория “АТР500 ” предходната седмица. - Но тук е друго. Топката отскача по-високо и в началото това не ми хареса. Имах известни усложнения, само че през днешния ден, не знам, може би поради стадиона, може би поради напрежението върху него, само че аз направих най-хубавия си мач. ”

В идващия кръг противник на Матео Арналди ще бъде Жауме Мунар. Испанецът продължи напред, откакто Талон Грикспор беше заставен да се отдръпна при резултат 7:6(3) за Мунар в първия сет.

Рууд завоюва своята 10-та купа в АТР тура в Ещорил по-рано този месец, само че продължава да се бори да откри най-хубавата си форма през 2023 година. Той по този начин и не съумя да прескочи третия кръг в четирите “Мастърс ” шампионата досега, а на Откритото състезание на Австралия отпадна във втори кръг
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР