Масови откази на членове и председатели на Секционни избирателни комисии

...
Масови откази на членове и председатели на Секционни избирателни комисии
Коментари Харесай

Председатели и членове на избирателни комисии в Бургас масово напускат дни преди вота

Масови отводи на членове и ръководители на Секционни изборни комисии постъпват в Районната изборна комисия в Бургас. Председателят на комисията Михаил Хаджиянев съобщи, че над 40 решения за замяна на хора се взимат дневно. Повечето напуснали секционните комисии показват персонални аргументи за отводите, съобщи.

От 5 дни се следи развой на всеобщи отводи на членове и ръководители на секционни комисии в Бургаска област. Каква е повода съгласно ръководителят на РИК Михаил Хаджиянев:  " За мен това е натурален развой. За първи път вземат участие две политически сили, които до момента не са имали независими представители, а получиха доста висока квота. Нормално е да имат усложнения при рекрутирането на членове на секционни комисии. "

От през вчерашния ден започнаха образованията на секционните комисии в Бургас. На първото са отсъствали представители на цели 14 комисии, сподели Михаил Хаджиянев:  " Би било доста неприятно в деня на изборите да идват хора, които не са подготвени и не са готови, а единствено с цел да заменят хора ". Важно е членовете и ръководителите на секционни комисии да знаят, че има още 2 благоприятни условия да получат инструкции за изборния ден.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР