Масов гроб с 40 човешки останки от Втората световна война

...
Масов гроб с 40 човешки останки от Втората световна война
Коментари Харесай

Масов гроб с човешки останки от Втората световна война бе открит в Хърватия

Масов гроб с 40 човешки остатъци от Втората международна война и следвоенния интервал е открит покрай гробище в град Госпич, Централна Хърватия, съобщи организация ХИНА, цитирайки министъра по въпросите на ветераните Томо Медвед, осведоми Българска телеграфна агенция.

„ Това е примитивен гроб. Знае се, че доста хора са били убити в и към Госпич и това място, в което има доста следи от огнестрелни оръжия и огромен брой гилзи, единствено удостоверява това “, сподели Медвед, като напомни, че при предходната фаза на ексхумация на същото място са открити над 100 тленни остатъци.

По време на мандата на актуалното хърватско държавно управление са проучени 81 гроба от Втората международна война и следвоенния интервал и са ексхумирани тленните остатъци на 1943 души. Медвед сподели, че процесът ще продължи.

Префектът на окръг Лика-Сен Ернест Петри сподели, че през последните две години са ексхумирани 153 човешки остатъци. По негова информация става въпрос за жертви на комунистически закононарушения.

* Снимката е с илюстративна цел.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР