Маслото от салвия е известно като един от най-ефективните био

...
Маслото от салвия е известно като един от най-ефективните био
Коментари Харесай

Масло от салвия облекчава менструалните болки


Маслото от салвия е известно като един от най-ефективните био артикули, прилагани при хормонални проблеми

при дамите. Много научни изследвания потвърждават удобния му резултат при някои от най-честите проблеми с менструацията , подбудени от дисбаланс на половите хормони при дамата.

Благоприятното деяние на маслото от салвия върху хормоналния баланс на женското тяло се асоциира с високото наличие на гераниол, склареол и други моно-, дитерпени и естери на органични киселини. От първостепенно значение обаче е съръжанието на фитоестрогени – растителни аналози на естрогена, които имитират действието му в женския организъм. Именно промени в секрецията на естроген са в основата на множеството менструални проблеми и притежавайки естрогеноподобен резултат фитоестрогените оказват помощ за преодоляване на тези проблеми.

Най-добре проучено е действието на маслото от салвия върху мъчителната менструация . Доказано е, че това деяние е по едно и също време превантивно и интензивно. Регулирайки хормоналния баланс, продуктът оказва помощ за предварителна защита на менструалните болки при дами, при които казусът е продължителен. Освен това, прилагано по време на такива болки, маслото от салвия демонстрира мощно спазмолитично деяние, облакчавайки мускулните крампи.

Свързани публикации.. Салвия – законният мозъчен стимулант 0 Тампони против менструални болки 2 Салвия оказва помощ при признаци на менопауза 0

Проучванията демонстрират, че масло от салвия може да се ползва против менструални болки във всяка възраст, в това число при млади девойки. Най-силен положителен резултат е открит при ароматерапия с масло от салвия и при местни масажни процедури с маслото в зоната на корема и таза. В това отношение резултатът от използването на масло от салвия в множеството случаи настава в границите на часове и е съпоставим с този от приема на болкоуспокоителни медикаменти.

Благоприятното деяние върху хормоналния дисбаланс е причина масло от салвия да се ползва и за по-успешен надзор върху признаците на менопауза. В тези случаи от изгода е освен високото наличие на фитоестрогени, само че и спомагателното седативно деяние на маслото от салвия. Доказано е, че то оказва помощ за понижаване на нервното напрежение и облекчение на топлите талази и проблемите със съня във всички етапи на менопаузата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР