Ушните инфекции са сред здравословните проблеми, които резонно зачестяват през

...
Ушните инфекции са сред здравословните проблеми, които резонно зачестяват през
Коментари Харесай

4 био масла при лечение на ушна инфекция


Ушните инфекции са измежду здравословните проблеми, които резонно зачестяват през лятото, изключително измежду децата. Проблемът постоянно се демонстрира остро, само че инфекциите постоянно хронифицират , в случай че не се излекуват изцяло в острата фаза.

Ушна зараза може да се развие независимо или като коинфекция при инфектиране на гърлото или синусите. И в двата случая признаците включват болки и нараснала секреция от ухото, чувство за нараснало налягане вътре в ухото, проблеми със слуха и други

Освен с обичайния медицински метод лекуването на ушна зараза може да се добави и с някои био масла , които имат естествени антибактериални и лечебни свойства.

Масло от чаено дърво
Етеричното масло от чаено дърво е измежду най-изявените естествени артикули с естествени антибактериални свойства. То демонстрира висока успеваемост и против бактериите, причиняващи ушни инфекции. Позитивен резултат се регистрира и при остри, и при хронични ушни инфекции.

Масло от лайка
То също носи своя антибактериален резултат, а изследванията демонстрират, че най-голям е той при лекуване на ушни инфекции, засягащи междинното и външното ухо.

Масло от розмарин
Екстрактът от розмарин също демонстрира антибактериална интензивност, а работи доста добре и за ускорение зарастването на провалите по лигавицата на ушния канал, провокирани от инфекцията. В допълнение маслото от розмарин има и болкоуспокояващ резултат за преодоляване на симптоматиката и облекчение деянията на ушната зараза.

Масло от лавандула
Наред с доста приятния си мирис, лавандуловото масло е измежду най-ефективните естествени артикули за облекчение на възпалителни процеси, в това число в ухото. Благоприятното му деяние се дължи на стимулиращия резултат върху кръвообращението. Маслото от лавандула усъвършенства притока на кръв в зоната на инфекцията и спомага за изчистване на възпалението. В допълнение то има и болкоуспокояващ резултат.

Свързани публикации.. Защо да одобряваме масло от крил? 0 Прополисът добавя идеално грижата за кожата 0 Откажете по-лесно пушенето с тези 3 био масла 0

Посочените био масла носят своите изгоди за допълнение лекуването на ушната зараза във всяка възраст. Най-удачният метод за приложението им е посредством напояване на тампонче за ухо и слагането му за няколко минути в ухото. Важно е маслото да не се употребява в съсредоточена форма, а да се разреди с вода или с различен вид неутрално био масло – бадемово, кокосово и други Осигурявайки задоволително време за деяние на био маслата и неколкократното повтаряне на процедурата може да подкрепи лекуването на инфекцията в ухото и в остра, и в хронична форма.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР