За всеки, който обича екзотичните напитки с природен състав, сокът

...
За всеки, който обича екзотичните напитки с природен състав, сокът
Коментари Харесай

Сок от кактус – полезни свойства и странични ефекти


За всеки, който обича екзотичните питиета с естествен състав, сокът от кактус е прелестен избор. Той е натурален източник на редица значими хранителни субстанции, осигуряващи редица потребни резултати.

Био сок от кактус се добива главно от представители на жанр Opuntia, включващ десетки типове с доста непосредствен хранителен профил. Сокът на съвсем всеки от тези типове е доста богат източник на:
Ненаситени мастни киселини – главно омега-6; Витамин С; Витамините от група В-комплекс; Бета каротин; Желязо; Калций; Магнезий;

Фибри;

Освен високо наличие на витамини, макро- и микроелементи, сокът от кактус има още едно значимо преимущество. В чист тип той е доста безпаричен на калории.

Полезните свойства на сока от кактус се обуславят точно от разнообразния му състав. Има данни, че постоянната консумация на този био артикул редуцира равнищата на неприятния холестерол и понижава количеството на отсрочените по стената на кръвоносните съдове липиди. Така доста редуцира риска от атеросклероза и други сърдечносъдови болести. Освен това сокът от кактус се предлага за банкет като средство за справяне с храносмилателни нарушавания. Той образува предпазен филм върху стомашната лигавица, който понижава възпалението й и облекчава деянията на дивертикулит , колит и синдром на раздразненото дебело черво.

Свързани публикации.. Медът – био лекарство за астма 0 Масло от морковено семе – малко познато, доста потребно 0

Не на последно място високото наличие на фибри в сока от кактус ( най - към този момент пектин ) има доста удобен резултат върху кръвната захар и оказва помощ за поддържане равнищата на глюкозата в норма, без внезапни пикове. Като спомагателен плюс на този био артикул идва имуностимулиращият му резултат, обуславян от високото наличие на витамин С.

Сокът от кактус следва да се употребява с нараснало внимание от диабетици заради рискът от внезапно рухване на кръвната захар и хипогликемичен потрес. Освен това богатото наличие на биоактивни артикули в него изисква сокът от кактус да не се употребява по едно и също време с лекарства за лекуване на бъбреците, панкреаса или черния дроб заради риск от отрицателно повлияване на резултата им.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР