Медът е сред най-добре проучените био продукти с изявени противовъзпалителни

...
Медът е сред най-добре проучените био продукти с изявени противовъзпалителни
Коментари Харесай

Медът – био лекарство за астма


Медът е измежду най-добре проучените био артикули с изявени противовъзпалителни и антисептични свойства . Те дефинират доста позитивното му деяние за облекчение признаците на респираторни положения, в това число при настинка, кашлица и алергия. Този му резултат е причина учените да проследят и евентуалните изгоди от използването на пчелен мед като био лекарство против астма .

Оказва се, че медът може да помогне за допълнение лекуването на астма, изключително за облекчение на кашлицата. Противовъзпалителното деяние на меда оказва помощ за бързо разнасяне на отока по лигавицата на дихателната система, присъщ за астматичните прояви. Освен това медът ускорява производството на слюнка за оптимално навлажняване не дихателните пътища и понижаване на раздразнението, провокиращо кашлицата. Като допълнение антисептичните свойства на меда понижават риска от в допълнение раздразняване на възпалената лигавица.

Тези резултати на меда като средство за облекчение деянията на астмата са

научно потвърдени. Проучване открива доста облакчаване на симптоматиката след постоянен банкет на пчелен мед, в това число при деца с астма. Данните сочат, че като средстов за облекчение на кашлицата резултатът на меда е съпоставим с този на някои от най-често назначаваните медикаменти против кашлица .

Астмата е измежду най-трудните за лекуване хронични възпалителни болести, тъй като измежду аргументите за развиването й се допускат и някои автоимунни реакции на организма. Невъзможността те да се управляват напълно е причина лекуването на астма да е на първо място симптоматично и към момента да не препоръчан способ за дефинитивно елиминиране на хроничните й обостряния. Проучванията обаче демонстрират, че медът може да отслаби силата на имунните реакции, провокирани от контакта с алергени, отключващи астматичен припадък. Установено е, че хората, които постоянно употребяват пчелен мед, по-лесно понасят излагането на поленови частици и пристъпите при тях са по-редки и по-леки.

Свързани публикации.. Антиастматични медикаменти 0 Бронхиална астма при детето - свирене в гърдите, кашлица, дефицит на въздух 3 Първа помощ при затруднено дишане – астма 0

Добре е да се обясни, че макар позитивния си резултат за преодоляване на астматичните пристъпи, медът не може да излекува изцяло астмата. В някои случаи използването му може и да бъде противопоказна. Особено деликатни към пчелния мед следва да са хора със мощна алергия към полени , тъй като в състава на меда постоянно се открива огромно количество поленови частици.

Към лекуването на астматичните пристъпи следва да се подхожда отговорно и постоянно да се търси консултация с доктор, заради евентуално животозастрашаващите последици от ненавременното или некачествено лекуване.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР