Морковеното масло се получава чрез екстракция на изсушени моркови или

...
Морковеното масло се получава чрез екстракция на изсушени моркови или
Коментари Харесай

Масло от морковено семе – малко познато, много полезно


Морковеното масло се получава посредством екстракция на изсушени моркови или по-често – на семена от морков. Затова в него се регистрират високи количества освен от субстанции, съдържащи се в моркова, само че и от такива, съдържащи се най-вече в семето му.

Най-голям интерес от всички съставни елементи на маслото от морковено семе будят скъпи субстанции като витамин А, бета каротин, алфа и бета пинен, лимонов, сабинен, мирцен, бизаболол и др . Тези биоактивни съставни елементи дефинират високия капацитет на маслото от морковено семе за подсигуряване на основни здравословни изгоди.

Мощен антиоксидант
Много от веществата в състава на морковеното масло имат изявено антиоксидантно деяние за обезвреждане на свободните радикали. Позитивното им деяние се отразява както на вътрешното здраве, по този начин и на външния тип на тялото, за поддържане типа на кожата, косата, ставите, мускулите, зрението.

Защита от инфекции
Маслото от морковено семе е по едно и също време естествен антисептик и дезинфектант. Еднакво дейно е при вътрешно и външно приложение против инфекции на гърлото, стомаха, червата, уринарния тракт, както и за лекуване на кожни възпаления и за ускорение зарастването на рани.

Детоксикация
Морковеното масло се предлага като средство за филтриране на кръвта и детоксикация на черния дроб от насъбрани инсектициди, пестициди и други химикали, постъпващи с храната. Установено е, че форсира изнасянето на пикочната киселина от кръвта, тъканите и ставите и подкрепя лекуването на подагра , ревматизъм и хронични отоци. В допълнение маслото от морковени семена е и естествен диуретик – форсира отделянето на урина, с която също се изнасят огромна част от нездравословните артикули, насъбрани в организма.

Свързани публикации.. 4 био масла в помощ в битката против стриите 0 Защо да одобряваме масло от крил? 0 Ябълков пектин – 4 изгоди в 1 био артикул 0

Общоукрепващо деяние
Пряко следствие от детоксикиращите свойства на морковеното масло е удобният резултат върху тонуса и общото положение на организма.

Антиканцерогенна отбрана
Последните изследвания сочат, че маслото от морковено семе има и противораково деяние и може да добави лекуването при рак на гърлото, стомаха или простатата. Защитата от канцерогени се асоциира с мощното антиоксидантно деяние на маслото, както и с съществуването на някои характерни биоактивни съставни елементи в него.

Най-честото направление, в което се употребява маслото от морковеното семе е в ароматерапията заради доста приятния си земен мирис. Установено е, че маслото снема тревогата и има мощен релаксиращ и ободрителен резултат . Може да се ползва и локално върху кожата, независимо или в композиция с други етерични масла – смесва се добре с масло от лавандула, авокадо, портокал, кедър и др.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР