Повече от 1000 души са стигнали до Обединеното кралство с

...
Повече от 1000 души са стигнали до Обединеното кралство с
Коментари Харесай

Повече от 1000 пристигания с малки лодки през седмицата, след като Риши Сунак се похвали, че Руанда ще ги спре

Повече от 1000 души са стигнали до Обединеното кралство с дребни лодки през седмицата, откогато Риши Сунак се похвали, че неговият законопроект за Руанда ще възпре прекосяването.

Около 132-ма търсещи леговище дойдоха в три кораба в понеделник, демонстрират данни на вътрешното министерство. Това довежда общия брой за седем дни до 1034, като тъкмо 500 са кацнали през уикенда.

Скокът в прекосяванията идва, откакто господин Сунак сподели, че неговият проект за Руанда ще бъде „ незаменимо възпиращо средство “. Това значи, че е известно, че 7299 души са пристигнали с дребни лодки от началото на годината, с 1500 повече, в сравнение с до този миг през 2023 година Това е 25% нарастване на годишна база, като цифрата за 2024 година също е с девет % по-висока от 2022 година.

Министърът на имиграцията в сянка от Лейбъристката партия, Стивън Кинок, сподели: „ Това е грубата действителност зад всички празни хвалби на Риши Сунак: повече хора са пристигнали с дребни лодки до момента тази година, в сравнение с к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР