На 16.05.2024 г. Софийска градска прокуратура (СГП) посрещна делегация от

...
На 16.05.2024 г. Софийска градска прокуратура (СГП) посрещна делегация от
Коментари Харесай

Магистрати от Република Франция гостуваха в Софийска градска прокуратура

На 16.05.2024 година Софийска градска прокуратура (СГП) посрещна делегация от Окръжния съд на гр. Тулон, Република Франция. Визитата се реализира в границите на Програмата за продан на Европейската мрежа за правосъдно образование (ЕМСО), която се координира на национално ниво от Националния институт на правораздаването (НИП). Двустранните обмени имат за цел да подобрят доверието сред европейските правосъдни системи за поощряване на взаимното признание на правосъдни решения, продан на положителни практики и опит сред представители на органите на правосъдната власт в Европейския съюз. Делегацията бе ръководена от арбитър Алексей Варнек.

Гостите бяха посрещнати от Десислава Петрова - заместник-градски прокурор и представител на СГП и Николай Кръстев - следовател в отдел „ Следствен " на СГП.

Прокурор Петрова срещна задграничните си сътрудници със структурата, числеността и компетенциите на най-голямата прокуратура в страната. Гостите се интересуваха от ролята на прокурора при осъществяване на наказванията, потенциала на местата за отнемане от независимост, както и от закриването на Специализираните съд и прокуратура. Магистратите от българска страна описаха на френските си сътрудници и за работата по каузи, свързани с проведени незаконни групи, корупционни закононарушения и закононарушения против магистрати.

Съдия Варнек изрече признателност от ефикасното международноправно съдействие. И от двете страни беше изразена подготвеност за следваща взаимна работа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР