След екшъна, който организира снощи, барикадирайки се в дома си,

...
След екшъна, който организира снощи, барикадирайки се в дома си,
Коментари Харесай

Жената на Караджов продала семейните им имоти, докато бил ареста

След екшъна, който провежда нощес, барикадирайки се в дома си, някогашният служител на реда Венцислав Караджов е насочил стрелите си към някогашната си брачна половинка. Днес Районна прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за за вероятно осъществено вещно укривателство - закононарушение по член 215 алинея 1 от Наказателния кодекс. То е почнало след разпит на Караджов през днешния ден в полицията. 
Прочетете още
След като прекара 12 часа барикадиран в дома, в който бяха убити родителите му,Караджов се съобщи на полицията. Причината за крайното му решение бе влязлата в действие дефинитивна присъда за пожизнен затвор, която той ще би трябвало да излежи. Бившият служител на реда се затвори в дома си и съобщи, че е почтен. След договаряния с психолози, траяли цяла нощ и несполучлив опит за самоубийство, Караджов се съобщи през днешния ден в 6 часа сутринта. 

Според юриста му Зоя Тошкова, той е бил наказан без задоволително доказателства. Другата причина за ескалацията на напрежението била, че брачната половинка му Каля Караджова го е напуснала, вечеимала нов мъж до себе си, а до момента в който бил в ареста, тя продала част от фамилните парцели.  

" Постъпили са данни от Караджов, че до момента в който е бил арестуван по обвиняване за убийството на родителите си са били продадени два негови парцела – вила в село Дедево и имот в Пловдив. Това е станало посредством пълномощие, което той дал на член на неговото семейство, с цел да може парцелите да бъдат трансферирани на сина му.  Впоследствие синът му е бил въведен в подвеждане да даде пълномощие на майка си за продажбата на въпросните парцели. Така те били закупени от други лица, а по-късно паричните средства от покупко-продажбите не били предадени на сина на Караджов, а са били арестувани от майка му и трето лице. По делото се правят дейности по следствието ", оповестиха от прокуратурата. 

Днес Районна прокуратура също по този начин е образувала и досъдебно произвеждане за това, че на 16 май 2024 година Караджов е попречил на органи на властта – полицейски чиновници, като не се е подчинил на разпорежданията им да напусне дома си в Пловдив, с цел да бъде преведен в пандиза за изтърпяване на постановена  доживотна присъда за убийството на родителите си, като се е барикадирал – закононарушение по член 270 алинея 1 от Наказателния кодекс. 

След ареста на Венцислав Караджов, Каля Караджова поддържаше неговото оправдание и присъстваше на всички правосъдни каузи. 

В деня на изтезанието на родителите си служителят на реда твърди, че си е бил вкъщи. Жена му – също. Синът им Алекс обаче се похвалил на другар, че може да играе с компютърните игри, защото родителите му излезли.

Според отбраната на Караджов младежът бъркал датите. Първоначално тъщата на служителя на реда Мария Рекина също споделя, че шурей ѝ го нямало в оня ден, защото с Каля отишли да нахранят кучето си, което държали в парцела на ул. „ София “. Пред съда изяснява, че е била подложена на напън от проверяващите. Твърди, че навирали в лицето ѝ фотосите на разстреляните Караджови и я заплашвали.

По време на разследването  излезе информация, че в далечната 1998 година, когато тогавашният другар на Каля /тогава Рекина/ е открит мъртъв. Случаят е завършен със заключението " самоубийство ", макар че майката на младия мъж изрично не има вяра на тази версия. Той одеве се бил върнал от чужбина и имал проекти за бизнес. Мъжът бил другар и с Венцислав Караджов. Според осведомени приятелят на младата жена имал девойки в чужбина. Той й изпращал облагата, само че когато се върнал тя споделила, че е дала парите на Венци. По- късно Венци се дами за Каля. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР