Маслото от гроздови семки има изключителни подхранващи и овлажняващи способности,

...
Маслото от гроздови семки има изключителни подхранващи и овлажняващи способности,
Коментари Харесай

Как помага маслото от гроздови семки?


Маслото от гроздови семки има изключителни подхранващи и овлажняващи качества, които са му извоювали справедливо място като средство за допълнение грижата за косата и кожата. То добива известност и като кулинарен артикул, само че високото наличие на омега-6 мастни киселини постанова да се употребява с нараснало внимание.

Някога обсъждани като отпаден артикул при потреблението на грозде, семките му през днешния ден попадат във фокуса на вниманието на козметичната промишленост . И има за какво да е по този начин. Чрез метода на студено сплескване от тях се екстрахира масло, богато на доста, някои от които неповторими за гроздовите семки потребни субстанции.

Маслото от гроздови семки се употребява като основа в производството на локално настоящи кожни лекарствени средства, тъй като обезпечава доста положително абсорбиране и навлизане на дейните съставки в дълбочина. Редица изгоди обаче са регистрирани и при независимото му приложение и те идват от разнообразния му състав.

Маслото от гроздови семки съдържа букет от фенолни съединения с антиоксидантни, антибактериални и даже противоракови свойства. То е доста богато на витамин Е – наличието му в него е по-високо даже от това на зехтина. Комбинацията от полифеноли и витамин Е има потвърдено деяние за закъснение стареенето на кожата и ускорение зарастването на рани.

Гроздовото масло съдържа и високи количества ненаситени мастни киселини, най-много линоленова и олеинова киселина, които му придават мощни противовъзпалителни свойства.

Ползи от маслото от гроздови семки за кожата и косата

Лабораторните тестова демонстрират, че маслото от гроздови семки може да се ползва локално върху косата и кожата за подхранването и овлажняването им като част от ежедневната грижа. Редовната му приложимост може да добави и лекуването на някои от най-честите проблеми с косата и кожата.

Свързани публикации.. Откажете по-лесно пушенето с тези 3 био масла 0 Топ 3 био масла за балансиране на хормоните 0 Масло от риган – натурален антибиотик 0

Позитивният резултат върху кожата е потвърден в редица лаборатони изследвания. Маслото от гроздови семки е измежду био продуктите с най-високо наличие на линоленова киселина. Тя е известна като един от най-мощните антиоксиданти в природата и повлиява доста добре обострените прояви на хронични кожни проблеми като псориазис и екзема.

Маслото попива бързо и елементарно и може да се инкорпорира в разнообразни масажни техники, целящи закъснение стареенето на кожата. Редовното нанасяне на маслото добавя грижите за навлажняване на кожата, за предотвратяване от несъразмерна дехидратация и за предварителна защита появяването на бръчки.

Маслото от гроздови семки добавя доста сполучливо и грижите за поддържане на меки и гладки устни през зимата, както и за справяне с тъмните кръгове под очите.

Ефектът върху косата също е доста положителен и се показва в няколко аспекта. Маслото от гроздови семки подхранва космените фоликули и подтиква растежа на косата. Освен това богатото наличие на есенциални мастни киселини поддържа блясъка на косъма и защищава прекомерно омазняване на косата.

Маслото от гроздови семена овлажнява скалпа и подкрепя премахването на пърхота в случаите, когато той е предизвикан от суха кожа на скалпа .

Методите за използване на гроздовото масло върху кожата и косата са разнородни. То може да се употребява независимо или в композиция с други био масла за изработка на домашни лосиони, балсами, шампоани, маски и др.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР