Манолова и дъщеря ѝ са винаги една до друга и

...
Манолова и дъщеря ѝ са винаги една до друга и
Коментари Харесай

Думата на Ралица е закон за Мая Манолова

Манолова и щерка ѝ са постоянно една до друга и се слушат

Мая Манолова не наподобява на човек, който се въздейства от непознатото мнение. И в действителност е по този начин - тя изслушва позициите на всички към себе си, само че решението постоянно взема сама и си носи отговорността за него.

Има обаче двама души, чието мнение е като закон за нея. И които са постоянно зад тила ѝ. Това са брачният партньор ѝ Ангел Найденов и щерка ѝ Ралица.

На Ангел и Ралица Мая има вяра 100% и никакви други причини не важат пред тяхното мнение. Така е и в този момент, по време на акцията ѝ като претендент за кмет на София. Макар и двамата да остават зад кадър, те я поддържат напълно. И до момента в който дългогодишният политик и някогашен боен министър Ангел Найденов с типичната си въздържаност, успокоение и трезва преценка се включва единствено когато вижда тактическа неточност, то Ралица е компактно до майка си в акцията.

Винаги до нея, грижи се за програмата ѝ, следи да са точни на всички места, внимава дали е уместно облечена, в случай че се постанова, даже пооправя червилото и прическата ѝ преди телевизионна изява.

А дали Мая се вслушва в препоръките на щерка си? Определено да. “Слушаме се една друга. Случвало се е да ѝ пиша есемеси от предната вечер - какви събития има на идващия ден и по какъв начин да е облечена, дънки ли да постави, или с костюм ”, споделя Ралица. И се сеща за история от детството си, която демонстрира, че още тогава

се е тормозила и

грижела за майка си

“Бях доста привързана към нея и като дребна постоянно се притеснявах, когато станеше мрачно. И започвах да я търся по телефона - по кое време ще се прибере... Нищо, че още беше 17,30 ч да вземем за пример ”, спомня си тя.

За да е част от екипа на майка си в предизборната акция, Ралица си е взела два месеца неплатен отпуск от работата си. От 2014 година насам тя работи като държавен чиновник в Министерството на труда и обществената политика. Не се тормози за завръщането си на работа след изборите, защото се схваща прелестно с сътрудниците си. Никога не е крила чия щерка е, само че и не парадира с това. “Имам страхотни сътрудници и работата ни постоянно е вървяла, нямам терзания ”, сподели Ралица.

Завършила е социология в университет в немския град Констанц, провинция Баден Вюртенберг. След това право в Югозападния университет у нас и бизнесадминистрация на немски език в Техническия университет. Самата Ралица признава, че не е желала да отпътува да учи в Германия, само че през днешния ден е признателна на майка си, че я е натиснала да го направи.

“Тя беше много строга и взискателна майка. Искаше да отстранявам време повече за учене, държеше доста на оценките ми, да изучавам непознати езици, имали сме разправии на тази тематика ”, споделя щерка ѝ.

Вече се карат по-малко, в сравнение с преди. Но и това се случва. Напоследък Ралица повече се кара на майка си. Най-вече за това, че се раздава прекомерно доста и

държи на персоналните

срещи с хората, а

не ѝ остава време

за самата нея

“И като омбудсман, и в този момент като кандидат-кмет тя се стреми да се срещне с оптимален брой хора, директният контакт, работата на терен са най-важните за нея. Убедена съм, че това е най-хубавият метод, изключително за акция, само че човек има предел на опциите си, би трябвало да си оставя най-малко малко време за отмора и да зареди батериите ”, безапелационна е дъщерята.

Покрай акцията на майка ѝ и самата Ралица си изпати. В медиите се тиражираха информации за нейни парцели. “Лошо е, когато се употребяват най-близките хора, с цел да се уязви човек. Написаното бе безспорна фалшив нюз. Ранчо за 200 хиляди евро в кюстендилско село нямам, а апартаментът в центъра на града е на татко ми. А този в центъра на София е на адвокатската адвокатска фирма на майка ми ”, споделя тя. И самата Манолова разгласи във фейсбук истината за въпросния офис - платен от самата нея с заем, само че записан на името на щерка ѝ, тъй като Мая е била в бракоразвод тогава.

Майка и щерка са постоянно дружно в огромните борби в живота си, по-важните решения ги вземат постоянно в екип. “Тя е постоянно до мен, подкрепяла ме е. Аз нея също ”, споделя Ралица. Тя е компактно до майка си и в най-тежкото тестване в нейния живот - рака на гърдата, който Манолова пребори.

А малко след интервенцията, направена ѝ в България, тя отпътува за лъчетерапия в държавна болница в Германия, тъй като там има подобаващ уред. Прекарват нонстоп дружно месец и половина - толкоз, колкото не са били през живота си преди този момент. Но това е и времето, в което двете се сближават още повече и от майка и щерка се трансформират в приятелки, които могат да си споделят всичко.

“Няма да не помни по какъв начин, когато кацнахме на летището, тя хукна незабавно по работни срещи. След половин час ми звъни и споделя: “Ралче, толкоз привикнах да сме непрекъснато дружно, че към този момент ми липсваш ”, с усмивка си спомня Ралица. Оттогава двете са в действителност неразделни.

Тя е страхотна майка, само че още по-страхотна като баба, безапелационна е Ралица. През 2016 година тя сподели “да ” на обичания си Мартин Мирчев, а малко по-късно се роди Максим.

Днес внукът на Манолова е на 2 година и 5 месеца и е

единственият, на

който е разрешено в

дословен смисъл да

ѝ се качи на главата

Ралица си спомня и доста занимателен миг - безусловно ден-два след раждането на Макси споделила на майка си, че едната ноздричка на бебето е леко прилепнала към носната бариера. “За новородено е обикновено, сбръчкани са, само че тя си фантазира, че той не може да диша и през 15 минути ми звънеше да пита - диша ли, плаче ли, храни ли се, виждам ли да страда. Не ми вярваше и най-после се наложи педиатърът персонално да ѝ се обади и да ѝ изясни, че всичко е наред и че в случай че бебето не може да диша, няма да суче, а Макси си се хранеше доста добре. Но и това не я убеди и непрекъснато пробиваше през нови и нови лекари и медицински сестри, които идваха да ревизират дали синът ми диша умерено ”, споделя Ралица.

Колкото и да е мъчно на мнозина да си показват Мая като кротка стопанка в домашна атмосфера, тя в действителност е тъкмо такава - съвършената стопанка и готвачка, единомислещи са околните ѝ. През уикендите постоянно ѝ гостуваме, готви ни, вършим преходи с Макси в планината, споделя Ралица. Вече нямаме време единствено за двете, постоянно сме тримата с детето, добавя тя. Много обичат да са с Макси, да играят дружно.

“Готви съвършено. С риск да обидя баба ми, само че най-вкусно ми готви майка ”, добавя тя. А около Максим към този момент постоянно прави и бухтички. Мая обича да глези околните си с ястия, подготвя страхотни блюда с месо, в това число и по време на пости. Но тя самата в никакъв случай не се изкушава и строго съблюдава всички църковни догми, освен това освен по време на коледните или великденските пости, само че и всяка сряда.

Лексикон
Мая за Ралица:
1. Какво е обичаното ястие на щерка ти?

- Мусака.

2. Кой е обичаният ѝ цвят?

- Червен.

3. Какъв е размерът на облеклата ѝ?

- М.

4. Любимата ѝ напитка?

- Вода.

5. Какво чете сега?

- Приказки на Макси всяка вечер.

6. Какъв е последният подарък, който сте ѝ създали?

- Яке за Макси.

7. За какво я лъжете?

- Че пътувам към у дома.

8. Колко пари държи тя в порфейла си?

- Не знам.

9. За какво се карате?

- За възпитанието на Макси.

10. Глези ли сина си?

- Да.

11. Какво не би гледала по малкия екран?

- Екшъни.

12. С кого споделя тя?

- С мен.

13. Коя дума я разказва най-добре?

- Разумна.

Ралица за Мая:
1. Какво е обичаното ястие на майка ти?

- Когато е на пости - табуле салата, леща, другояче пица “Пеперони ”.

2. Кой е обичаният ѝ цвят?

- Червен.

3. Какъв е размерът на облеклата ѝ?

- М.

4. Любимата ѝ напитка?

- Кока-кола.

5. Какво чете сега?

- Програмата на съперниците.

6. Какъв е последният подарък, който сте ѝ създали?

- Крем за лице.

7. За какво я лъжете?

- Не я неистина.

8. Колко пари държи тя в портфейла си?

- Около 50 лв..

9. За какво се карате?

- За това, че закъснява.

10. Глези ли внука?

- Да.

11. Какво не би гледала по малкия екран?

- Романтичен филм.

12. С кого споделя тя?

- С мен.

13. Коя дума я разказва най-добре?

- Енергия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР