Манчестър сити разгроми Уест хем с 5:0 в първия си

...
Манчестър сити разгроми Уест хем с 5:0 в първия си
Коментари Харесай

"Сити" започна защитата на титлата с разгромен успех над "Уест хем"

" Манчестър сити " разгроми " Уест хем " с 5:0 в първия си мач за новия сезон, стигайки до безапелационен триумф като посетител. " Гражданите " започнаха отбраната на купата, както приключи и предходния им сезон, като не оставиха подозрение в превъзходството си.

Освен от петте гола, срещата на " Лондон стейдиъм " беше белязана от още едно попадение, анулирано след обзор на системата за видеоповторения (VAR), както и пропусната дузпа, след това изпълнена повторно и осъществена.

Точни за " Сити " бяха Габриел Жезус, Рахийм Стърлинг, който вкара хеттрик, както и Серхио Агуеро, който влезе от пейката и се разписа от дузпа.

" Гражданите " вкараха най-малко четири гола като посетител на " Уест хем " за четвърти следващ път, откогато управител на отбора е Пеп Гуардиола. В четирите мача " Сити " е вкарал 17 гола и е получил единствено един.

The champions begin their #PL title defence in emphatic fashion...#WHUMCIpic.twitter.com/3nIhg6qhnl
— Premier League (@premierleague) August 10, 2019

За състава на Гуардиола това беше 15-а поредна победа във Висшата лига, а като посетител осма подред. От началото на 2019 година " Сити " има единствено една загуба.

" Гражданите " започнаха със единствено едно от новите си попълнения измежду титулярите, като Родри беше в халфовата линия с капитана Давид Силва и Кевин Де Бройне. В офанзива " Сити " разчиташе на Рахийм Стърлинг, Рияд Марез и Габриел Жезус, до момента в който на пейката останаха Серхио Агуеро и Бернардо Силва.

Атака на " Уест хем " поведе рекордната покупка на клуба Себастиен Алер.

В началните минути " чуковете " впечатлиха с държанието си, като затрудниха " Сити ". Домакините започнаха доста добре и пресираха противника си. Футболистите на Мануел Пелегрини не се затвориха в своята половина, а в седмата минута даже желаеха дузпа, откакто Мануел Лансини падна в наказателното поле.

Първият късмет за " Сити " пристигна единствено две минути по-късно, когато Марез стреля рисково с левия крайник, само че Фабиански съумя да почисти в корнер. В 15-ата минута " Сити " сътвори втора заплаха. Отново Марез беше в центъра на събитията, като получи подаване от Де Бройне, финтира двама бранители и стреля, само че топката мина настрана.

В идващите минути " чуковете " действаха на контраатаки, показвайки скорост в обособени моменти, само че и липса на сработка сред футболистите в предни позиции. Тимът продължи преди всичко да се брани, само че в 25-ата минута получи гол след групова неточност.

Марез изведе по дясното крило Кайл Уокър, който беше по-бърз от Кресуел и без проблем го изпревари до крайната линия. Десният бранител центрира остро към Жезус, който беше по-добре пласиран от бранителите на " Уест хем " и прати топката в мрежата - 0:1.


© Reuters

До края на първата част " Сити " продължи да бъде по-дейният тим, само че не съумя да вкара втори гол, макар някои положителни шансове. " Уест хем " приключи с едвам един прецизен удар, който даже не беше толкоз рисков.

След почивката домакините потърсиха смяна с влизането на новото попълнение Пабло Форналс, само че главната разлика пристигна от държанието на " Сити ". В играта на " жителите " липсваха грешките от първата част, като отборът на Гуардиола действаше доста по-уверено.

В 50-ата минута гостите вкараха втори гол, който значително ги успокои.

" Уест хем " загуби топката в средата на терена, а Марез незабавно подаде към Де Бройне. Белгиецът напредна мощно през центъра, събра двама бранители и подаде към влизащия на скорост Стърлинг. За него не беше никакъв проблем да прокара топката под плонжа на Фабиански и да удвои задатъка на " Сити ".


© Reuters

Добрата игра на " Сити " продължи и единствено 2:02 минути след попадението на Стърлинг, " жителите " вкараха за трети път. Английският национал получи триков пас от Силва и откри на празна врата Жезус, който вкара.

Ситуацията беше прегледана със системата VAR, като видеоарбитрите решиха, че с рамото си Стърлинг е в засада, след което анулираха гола.


© Reuters

Отмененият гол подейства стимулиращо на " чуковете ", които погледнаха по-смело към вратата на " Сити ". На терена се появи и Хавиер Ернандес, след което " Уест хем " заигра с двама нападатели, и изглеждаше доста по-офанзивно.

В 73-ата минута домакините бяха доста покрай отбелязването на гол. Първо Мануел Лансини стреля, само че ударът му беше избавен от Едерсон. Бразилският пазач се прояви доста добре и секунди по-късно, когато спря Ернандес.

Шампионите демонстрираха, че могат да санкционират всяка неправилност на противника си и две минути след пропуските на " Уест хем ", вкараха трети гол. Марез затвърди положителната си игра с технично подаване към Стърлинг, което трансферира цялата отбрана на " чуковете ".

Нападателят на " Сити " овладя с първото допиране, завъртя се и трансферира излезлия да го посрещне Фабиански.


© Reuters

Ситуацията беше прегледана от видеорбитрите, като на пръв взор изглеждаше, че Стърлинг е в засада при подаването. В последна сметка след близо минута попадението беше зачетено.

До края на мача " Уест хем " опита да вкара почетно попадение, само че вместо това получиха два в своята мрежа. В 83-ата минута Марез беше съборен в наказателното поле и " Сити " получи дузпа. Агуеро стреля от бялата точка, само че ударът му беше избавен от Фабиански. Тогава на помощ още веднъж пристигна VAR, като дузпата беше изпълнена за повторно, откакто Деклан Райс беше влезнал по-рано в наказателното поле.

При повторния си опит Агуеро не сгреши и се разписа с мощен шут.

В заключителните минути Стърлинг оформи своя хеттрик в добавеното време. Той получи хубаво подаване от Марез и прокара топката край Фабиански за крайния резултат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР