Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед ще се изправят в поредното

...
Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед ще се изправят в поредното
Коментари Харесай

Сити и Юнайтед влизат в поредна битка за честта на Манчестър

Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед ще се изправят в следващото издание на градското дерби на Манчестър. В среща от деветия кръг на британската Висша лига първенците на Англия одобряват „ алените дяволи “ на стадион „ Етихад “ през днешния ден от 16:00 часа българско време.

Воденият от Пеп Гуардиола отбор на Сити остана единственият в Премиършип, който няма проваляне от началото на акцията след загубата на Тотнъм от Арсенал в друго градско дерби с 1:3 като посетител. „ Небесносините “ могат да съкратят на точка задатъка на „ артилеристите “ при триумф против Юнайтед, само че изпитват проблеми против противника в последните си семейства. Преди тимът да реализира дубъл последния сезон след триумфи с 2:0 на стадион „ Олд Трафорд “ и с 4:1 на стадион „ Етихад “, Манчестър Юнайтед бе взел две следващи гостувания против градския конкурент за състезание за първи път от 2010-а насам. Общата статистика сочи, че двата състава са изиграли 187 мача между тях във всички шампионати, като Юнайтед имат 77 победи, Сити са с 57, а 53 дуела са приключили наедно.

Iconic goals Manchester derby
— Premier League (@premierleague)

Мениджърът на Юнайтед Ерик загар Хаг започва мъчно престоя си отпред на „ алените дяволи “, инкасирайки две следващи провали, само че е в серия от четири поредни триумфа по-късно, в това число нанасяйки единственото проваляне на водача в класирането Арсенал. Тен Хаг бе безапелационен на конференцията си преди мача, че тимът му се изправя против Манчестър Сити, а не против Ерлинг Холанд, който започва по колосален метод престоя си във Висшата лига, вкарвайки 11 гола в седем турнирни мача.

„ Не играем против Холанд, играем против Манчестър Сити. Те имат тим, разполагат с повече от 11 футболисти, само че ние също сме уверени в нашите качества и в случай че действаме като тим, със и без топка, то тогава можем да победим такива противници. Това е вярата, с която би трябвало да излезем на терена и да се противопоставим на противника в неделя “, разяснява нидерландецът, който дружно с Маркъс Рашфорд обраха премиите надлежно за Мениджър и Футболист на месец август.

Колегата му Гуардиола пък приказва за предизвикването, което може да има пред Холанд в лицето на Лисандро Мартинес. Бранителят е най-ниският централен бранител в Лигата и се изправя против надалеч по-високия норвежец. Бившият отбранителен футболист има опит с Холанд, като го обезврежда при триумф на Аякс против Борусия Дортмунд с 4:0 в Шампионската лига предишния сезон.

Ерлинг е по-висок, това е несъмнено. Но ми харесва, когато хората подценяват дадени футболисти поради размера им. Той може да им каже: „ Аз съм тук, добър състезател съм, мога да играя на всички места ". " Той е приказен състезател, нападателен и сте виждали държанието му на терена. Ако Юнайтед са похарчили тези пари за него, тъй като Ерик го познава от времето им в Аякс, няма подозрение по отношение на това. Не за първи път ще се изправи против по-високи от него нападатели. Важно е да си образован и самоуверен. Но, несъмнено, при центрираният в наказателното поле, растежът на Ерлинг оказва помощ, тъй че ще забележим какво ще се случи “, сподели испанският експерт.

„ Гражданите “ няма да могат да разчитат за дербито на Джон Стоунс, който ще отсъства евентуално две седмици поради проблем с подколянното сухожилие. Лятното попълнение Калвин Филипс е също в лазарета след претърпяна интервенция на рамото. От другата страна, Рашфорд и Антони Марсиал възобновиха тренировки за Юнайтед, само че Хари Магуайър ще пропусне конфликта заради контузия. Аут са и продължително контузените Аксел Туанзебе и Брандън Уилямс.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР