Македонското външно министерство заяви на своята интернет страница, че Законът

...
Македонското външно министерство заяви на своята интернет страница, че Законът
Коментари Харесай

РСМ с изявление за българските имена на клубове и сдружения

Македонското външно министерство съобщи на своята интернет страница, че Законът за сдруженията и фондациите и решенията на Комисията по имената не са ориентирани против обезпеченото право на сдружаване, а против решенията сдруженията да носят имена на противоречиви персони, които основават дискомфорт измежду жителите на страната, предава БНР.

В този смисъл Комисията взема решения, съобразени със законовите разпореждания и устрема да се резервира същността на мултиетническото общество в Северна Македония, се споделя в известието.

Вчера българският външен министър Николай Милков съобщи, че българската страна следи с безпокойствие опитите за ограничение на правото на сдружаване на българите в Северна Македония.

Милков дефинира като преднамерено решението от общо 17 хиляди неправителствени организации да се забрани единствено на две български сдружения да употребяват определените от тях имена. Става въпрос за клубовете " Иван Михайлов " в Битоля и " Цар Борис III " в Охрид.

България, също така, ще реагира пред европейските си сътрудници след нападението в четвъртък над българския Културно-информационен център в Скопие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР