Мажоритарният акционер в пловдивската Марицатекс“ АД - Индустриален холдинг -

...
Мажоритарният акционер в пловдивската Марицатекс“ АД - Индустриален холдинг -
Коментари Харесай

Цената в коригираното търгово предложение за Марицатекс остава 0.65 лв. на акция

Мажоритарният акционер в пловдивската „ Марицатекс “ АД - „ Индустриален холдинг - Доверие “ АД, е запазил цената на една акция и в поправеното търгово предложение, с което желаят да изкупи книжата на останалите  акционери. Търговият предложител е дъщерна компания от портфейла на „ Доверие - Обединен холдинг “, който директно и с други дъщерни компании управлява 100% от капитала му.

Цената в новата оферта е 0.65 лв. на акция, демонстрират данните в документа. В момента „ Индустриален холдинг - Доверие “ има 422 247 акции от капитала на дъщерната компания „ Марицатекс “, или 90.05% от гласовете в общото заседание. И в този момент желае да изкупи останалите 46 674 бумаги.

За изкупуването на тези акции мажоритният собствинк ще употребява лични средства в размер на 30 338 лв..

„ Индустриален холдинг - Доверие “ има намерение да отпише „ Марицатекс “ като обществено сдружение, само че компанията от Пловдив ще продължи да прави непроменена своята активност и като непублично сдружение.

Срокът за приемане на търговото предложение е 28 дни.

„ Марицатекс “ бешe едно от най-големите у нас предприятия за произвеждане на текстил. През 2010 година е взето решение за прекъсване на текстилното и всички свързани с него производства и са прекъснати трудовите контракти на всички служащи и чиновници. В момента сдружението прави отдаване чартърен и употреба на лични недвижими парцели.

„ Индустриален холдинг - Доверие “ насочи търгово предложение към миноритарните акционери при започване на ноември предходната година, само че Комисията за финансов контрол наложи краткотрайна възбрана на 8 декември.

Комисията за финансов контрол към момента не е взела отношение по новото търгово предложение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР