Мъж предизвика смут по време на седмичната публична аудиенция на

...
Мъж предизвика смут по време на седмичната публична аудиенция на
Коментари Харесай

Мъж се разкрещя на папата: „Бог не те признава, Отче, ти не си крал“

Мъж провокира ужас по време на седмичната обществена визита на папа Франциск в сряда. Той крещеше несвързани нападки към Католическата черква и нейния предстоятел.

„Църквата не е това, което желае Бог“, извика на британски мъжът на забележима възраст към 40 години няколко минути преди края на аудиенцията в зала „Павел Шести“ във Ватикана.

Той приказва също на испански и италиански и наподобява се изрече по въпроса за носенето на защитни маски.
Папата продължи аудиенцията си, до момента в който мъжът бе отвеждан отвън залата, без да се съпротивлява, от представители на ватиканската жандармерия и един швейцарски гвардеец.

„Бог не те признава, Отче, ти не си крал“, извика за последно мъжът.

„Чухме преди няколко минути един човек, който викаше, който сипеше укори, който имаше проблем – не знам дали физически, душевен или нравствен, само че той е един от нашите братя в затруднение“, реагира папата, който евентуално не чу какво приказва мъжът.

„Искам да завърша, като се помоля за него, за нашия брат, който страда. Бедният, той крещи, тъй като страда. Има потребности. Да не бъдем глухи за потребностите на този наш брат“, сподели Франциск и прикани присъстващите да се помолят за изведения от залата мъж.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР