Магнезият е един от жизненоважните минерали за правилното функциониране на

...
Магнезият е един от жизненоважните минерали за правилното функциониране на
Коментари Харесай

5-те най-добри източника на магнезий

Магнезият е един от жизненоважните минерали за вярното действие на нашето тяло. Но постоянно не съумяваме да си го набавим в съответни количества.

Последните изследванията потвърждават, че той е от значително значение в битката със злокачествените болести. Това са 5-те храни, в които този минерал се съдържа в най-големи количества.
Кои храни са най-богати на магнезий?
В тази публикация ще ви разкажем кои храни са богати на магнезий и какви са изгодите от тях за вашето здраве и благоденствие. Магнезият е мн...
Прочети повече
1. Семена

Всички семена съдържат огромно количество магнезий. Например в една порция тиквени семки с тегло към 28 гр се съдържат 150 мг магнезий  или 37% от целесъобразната дневна доза. Семената са богати на антиоксиданти, желязо, мононенаситени мазнини и омега-3 мастни киселини.

2. Ядки

Ядките като бадеми, кашу и пекан съдържат магнезий в най-високи количества. В 28 гр кашу се съдържат 82 мг от този минерал, а в порция печени бадеми -  цели 80 мг.

3. Бобови храни
Истина ли е, че МАГНЕЗИЯТ усъвършенства съня
Всеки знае, че пълноценният сън е доста значим както за психическото, по този начин и за физическото ни здраве. Ако човек непрекъснато се усеща не...
Прочети повече
Леща, фасул, грах, соя и нахут - това са най-богатите източници на магнезий. Например, една чаша сварен черен фасул съдържа 120 mg магнезий или 30% от целесъобразния дневен банкет.

4. Зеленолистни зеленчуци

Зеленолистните зеленчуци като зеле и спанак са богати на магнезий. Чаша варен спанак съдържа този минерал в количество от 157 mg.

5. Тъмен шоколад

Консумирайки 28 грама мрачен шоколад, може да си набавите 64 mg магнезий. Това лакомство изобилства от антиоксиданти, които обезвреждат действието на свободните радикали. За тях е известно, че повреждат клетките и водят до злокачествени новообразувания.
Ето какво провокира дефицитът на магнезий!
Милиони хора страдат всеки ден от дефицит на магнезий, без даже да го осъзнават. Въпреки че той е виновен за естественото протичане на...
Прочети повече
Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не замества консултацията със експерт по здравословно хранене или доктор!

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР