Магазините и фирмите в централната част на Лондон, които се

...
Магазините и фирмите в централната част на Лондон, които се
Коментари Харесай

Лондон ударен от най-голямата стачка в метрото от години

Магазините и компаниите в централната част на Лондон, които се надяват да получат по този начин нужния подтик от продажбите в Черния петък, бяха наранени от спиране на метрото, откакто водачите организираха най-голямата си стачка от 2018 година, осведоми " Ройтерс ".

24-часовата стачка, която стартира в 4:30 часа локално време (6:30 българско), докара до прекъсване на линиите " Пикадили ", " Ватерло " и " Сити " и закъснения по линиите Jubilee, " Централна ", " Виктория " и " Северна ".

Администрацията на превоза в Лондон посочи, че метрото прави 58% от нормалните си услуги.

Напускането на 2000 членове на Железопътния, морския и транспортния профсъюз (RMT) пристигна след различия по отношение на проектите на транспортната администрация в Лондон да накара водачите на метрото да поемат смени през нощта.

Стачките удариха петте линии, където транспортната администрация използваше специфични водачи в нощното метро, като линията " Ватерло " и " Сити " също беше спряна, защото споделя доста от своите водачи с линия " Централна ".

Услугата на метрото в петък и събота през нощта беше спряна по време на пандемията. Тя трябваше да се рестартира с лимитирана услуга в събота.

36-годишният Джо Суафъм, който пътува от Норт Гринуич до Мургейт, с цел да работи за компания за поддръжка, сподели, че пътуването му е лишило два пъти повече време и го е предиздвикало да закъснее за работа с 45 минути.

" Пътуващите на работа бяха по-малко прощаващи, когато се опитваха да се качат на влаковете и бях бутнат с два пъти надолу по платформата - за благополучие линията Jubilee има стъклена стена за сигурност ", сподели той.

" Но мисля, че влаковите служащи не би трябвало да бъдат принуждавани да вкарват часове, за които не са се записали ", добави той.

Магазини в центъра на Лондон обявиха, че стачката може да навреди на продажбите в Черния петък, един от най-натоварените дни за извършване на покупки в годината.

" Моментът на стачката е изключително разочароващ и е същински удар в зъбите за бранша на гостоприемството и търговията на дребно в Централен Лондон ", сподели Рос Морган, основен изпълнителен шеф на London Business Alliance, който съставлява 500 бизнеса в лондонския Уест Енд.

TfL съобщи, че няма проекти за осъществяване на диалози с водачите на RMT. " Оставаме отворени за диалози, само че към този момент няма съответни проекти ", сподели представител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР