Любопитна ситуация по време на полуфинала между Новак Джокович и

...
Любопитна ситуация по време на полуфинала между Новак Джокович и
Коментари Харесай

Макенроу за отнетата точка от Джокович: Съдията просто искаше да види името си по вестниците

Любопитна обстановка по време на полуфинала сред Новак Джокович и Яник Синер провокира съществени полемики, откакто съдията на стола Ричард Хай отсъди , с което бе зачетено, че Ноле е попречил удара на съперника си. Легендарният американец Джон Макенроу бе един от първите, които показаха мощното си отвращение от това решение на рефера, определяйки го за изцяло безпричинно.

" Първо, направи ли ви усещане, че топката на Синер се върна в корта и се приземи напълно покрай главната линия? Това ни навежда на въпроса какъв брой пък огромна спънка да е представлявал този зов на Джокович за италианеца? Моля ви. А няколко минути по-късно Новак получи и предизвестие за закъснение на играта...

Джокович заслужава възторженостти за метода, по който одобри обстановката. Много по-добре, в сравнение с доста други играчи биха реагирали. Щях да изпитам мощна злоба към съдията, в случай че сходно нещо се бе случило в някой преломен миг. Едно е Синер да увеличи равнището си на игра и да обърне развоя на събитията, увеличавайки интригата в срещата, само че напълно друго е реферът да се намеси по този метод.

Очевидно е, че съдията просто искаше да види името си по вестниците. За благополучие, Новак се оправи и удържа подаването си макар събитията. Щеше да е тъпо, в случай че бе изгубил гейма си поради това решение на арбитъра ", безапелационен е седемкратният първенец от Големия шлем.

John McEnroe, sur la sanction infligée à Djokovic: « L’arbitre qui a signalé cette gêne voulait évidemment que son nom soit dans le journal »
— We Love Tennis (@Welovetennis)
 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР