Лято 2022 ще бъде най-натовареният туристически летен сезон досега. Това

...
Лято 2022 ще бъде най-натовареният туристически летен сезон досега. Това
Коментари Харесай

Експерт: Лято 2022 ще бъде най-натовареният туристически сезон досега

Лято 2022 ще бъде най-натовареният туристически летен сезон до момента. Това предвижда основният изпълнителен шеф на американската компания за пътувания Expedia Group Питър Керн. По думите му през 2023 година към този момент ще спрем да предвиждаме възобновяване на пътуването и ще стартираме да му се любуваме, както преди пандемията, написа Bloomberg.

Според Керн ще се отключи арестуваното търсене отдавна насам. " Досега имаше прекалено много ограничавания, с цел да могат хората да пътуват умерено ", изяснява той. Очаква се обаче напълно скоро в Европа да отпаднат наложителни ограничения, да отпадне и носенето на маски в доста американски щати и границите да се отворят още веднъж с страни като Австралия, които са по-скептични към интернационалния туризъм.

Но освен отпадане на ограниченията предвещава завръщането към пътуванията

По думите на Керн цените на самолетните компании ще бъдат високи.  " В този миг мисля, че хората са подготвени да платят и по-висока цена, единствено с цел да отидат на отмора. В последна сметка арестуваното търсене води и до насъбрани спестявания - хората са изтощени от това да харчат за материални артикули за дома, подготвени да платят за прекарвания ", разяснява той.

Според него известни за туристите градовете в Европа ще са тези с доста културни атракции и заведения, като Флоренция, Париж, Лондон.

Керн не е единственият, който счита, че ще има мощен летен сезон. Световният съвет за пътувания и туризъм актуализира своите стопански прогнози. Според съвета пътуванията ще се върнат на предпандемични равнища. За Европа данните на съвета демонстрират, че резервациите през лятото на 2022 година към този момент са надминали равнищата от 2021 година с минимум 80%. В Съединени американски щати ще надвишават равнищата преди пандемията с 6,2%, което съставлява съвсем 2 трилиона $ в брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати.

В Обединеното кралство, където имунизираните пасажери към този момент не би трябвало да дават резултатите от тестванията за Covid-19 при идване, специалисти чакат лятото на 2022 година да донесе доста туристи.

Керн споделя още, че лятото обичайно е най-натовареният и най-печеливш сезон за Expedia, както и за туристическата промишленост като цяло. Според него всяка бъдеща вълна от ковид ще попречва туризма все по-малко.

Фактът, че доста от хората към момента работят от у дома, значи, че вземането на повече по-продължителен отпуск е разумно. " Хората към този момент работят отвред и се откъсват от обичайните си привички ", споделя Керн.

Но колкото и добре да звучат тези обстоятелства, надали ще има изцяло възобновяване в туристическата промишленост. Бизнесът с круизни пътувания да вземем за пример няма да успее да навакса изоставането, толкоз бързо, колкото ще хотелите или самолетните компании.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР