Лука Дончич вкара 35 точки, а Спенсър Динуиди добави 30

...
Лука Дончич вкара 35 точки, а Спенсър Динуиди добави 30
Коментари Харесай

Бостън отстрани шампиона Милуоки

Лука Дончич вкара 35 точки, а Спенсър Динуиди добави 30 за впечатляващата победа на Далас над първия в постоянния сезон Финикс Сънс със 123:90 като посетител. Така отборът от щата Тексас завоюва серията с 4:3 победи и отива на край в Западната конференция на НБА.

На Изток Бостън се наложи над първенеца Милуоки Бъкс със 109:81 вкъщи и също с 4-3 победи преодолява този противник. Така един от най-легендарните клубове в цялата история на Лигата ще спори за купата в своята конференция против тима на Маями.

Далас ще играе на край в Западната конференция за първи път от 2011 година насам, а успеха им нощес е първа за гостуващ тим в серията с Финикс, откакто домакините си взеха първите шест мача. Следващото затруднение пред Далас е Голдън Стейт, като първата среща е в сряда в Сан Франциско.

Дончич даде преднина на своите при започване на мача, вкарвайки първите си три изстрела, от тях два от зоната за 3 точки. Това оказа помощ много на Маверикс да завършат първата четвърт с задатък от 10 точки – 27:17. Играта все по този начин му вървеше и в идващите моменти от мача, а на полувремето гостите имаха преднина от цели 30 точки – 57:27.

За неприятна изненада на почитателите от Аризона отборът им пропускаше стрелби от шокиращо лесни дистанции, а пасовете им бяха пресичани съвсем всякога при започване на втората част. И по никакъв метод не потвърдиха, че са спечелили 64 мача в постоянния сезон. И на полувремето почитателите им разумно го освиркаха.

Големите звезди на Финикс Крис Пол и Девин Буукър не бяха фактор в нито един миг от мача. 37-годишният Пол вкара единствено 10 точки и подаде 4 асистенции. Букър остана с 11 точки при едвам три сполучливи стрелби от игра.

Грант Уилямс се трансформира в огромният воин за Бостън, който отстрани Милуоки. Уилямс приключи мача с 27 маркирани точки, вкарвайки 7 тройки. Така против защитаващите купата си Милуоки Селтикс нанизаха впечатляващите 22 тройки в мача за крайното 109:81.

Джейсън Тейтъм добави 23 пункта за спечелилите, които нанесоха своя удар през второто полувреме, извоювано от тях с 61:38.

За Милуоки огромната им звезда Янис Адетокумбо вкара 25 точки, взе и 20 битки, както и подаде 9 завършващи паса, само че тази статистика не беше задоволителна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР