Лудогорец гостува на Милан в мач реванш от 1/16-финалите на

...
Лудогорец гостува на Милан в мач реванш от 1/16-финалите на
Коментари Харесай

Италиански журналист пред БЛИЦ: Милан иска да спечели Лига Европа, Гатузо не позволява подценяване

Лудогорец гостува на Милан в мач реванш от 1/16-финалите на Лига Европа. Двубоят е тази вечер от 22:05 часа на " Джузепе Меаца ". Първата среща в Разград приключи с победа за " росонерите " с 3:0.

БЛИЦ СПОРТ се свърза с италианския състезателен публицист от " Tuttomercatoweb " Гаетано Мочиаро, който приказва пред нашата медия за настроенията и упованията в Италия за реванша.

- Как гледат в Милан на реванша с Лудогорец поради успеха с 3:0 в Разград? Възможно ли е подценяване?
- Разбира се, обстановката е доста добра след триумф с 3:0. Играчите са отпуснати и в въодушевление. Но няма по какъв начин да има подценяване на мача. Силата на Гатузо е да бъде огромен мотиватор. Затова Милан става все по-добър под негово управление.

- Ще бъде ли дадена отмора на някои от титулярите?
- Да, няколко футболисти ще пропуснат мача, с цел да починат. Това са Бонучи, Бонавентура, Чехланоглу, Сусо, Билия... Но тези, които ги заменят, не може да се каже, че са по-слаби играчи - Запата, Монтоливо, Борини, младите Локатели, Андре Силва и Кутроне. Калабрия също ще играе. За всички тях не може да се каже, че са запаси или слаби футболисти.

- Какви бяха мненията в Италия след първата среща за играта на Милан, а и на Лудогорец?
- Журналисти и почитатели считат, че Милан изигра добър мач и записа отличен резултат. При Монтела " росонерите " нямаше да играят по този начин и евентуално нямаше и да победят. Относно играта на Лудогорец - генерално се счита, че Лудогорец не е толкоз мощен тим, най-много поради резултата. Но мога да кажа, че българският клуб никога не е слаб и се показа доста добре през първото полувреме. Лудогорец сподели, че има сили да спре Милан в първия половин час.

- Има ли интерес от страна на почитателите към реванша?
- Не е огромен. Предвид резултата от първия мач тук се чака протоколен реванш. А и след две седмици идва дербито с Интер, което ще бъде извънредно значимо за Милан и задачите, които преследва. Това е съществена тематика измежду почитателите на " червено-черните " и единствено този мач ги вълнува.

- Кой шампионат е по-важне за Милан - Серия " А " или Лига Европа?
- Целта пред Милан е присъединяване в Шампионска лига идващия сезон. Това може да стане или през Серия " А " или посредством продобиване на Лига Европа. В момента тимът на Гатузо изостава на 8 точки от четвъртото място, което несъмнено е доста. Затова за Милан главната цел е продобиване на Лига Европа и класиране през нея за Шампионската лига.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР