Ловеч. Никъде в Европа няма правителства, които да не подкрепят

...
Ловеч. Никъде в Европа няма правителства, които да не подкрепят
Коментари Харесай

Бизнесът в Ловеч към БСП: Необходим ни е ред, сигурност и държавна подкрепа, за да работим

Ловеч. Никъде в Европа няма държавни управления, които да не поддържат личните си бизнесмени. Необходим ни е ред и сигурност, с цел да работим, а не да се мери с друг критерий съгласно обстановката. Това обявиха представители на бизнеса в Ловеч по време на среща с народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев, проф. Георги Михайлов и Милко Недялков, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . „ Притиснати сме до стената. Станахме счетоводители, вместо да работим. Административната тежест е доста огромна – по през целия ден пращаме информации. А тези, които би трябвало да бъдат тествани, не ги закачат “, споделиха още бизнесмените. Според тях няма по какъв начин да се преодолее положението, в което се намира страната, без дейна държавна политика. „ Трябва да се възвърне държавността. Всеки един от нас има потребност от работещи институции. Няма по какъв начин нещата да се получат, без дълготрайно обмисляне и предвидимост “, съобщи националният представител Жельо Бойчев. „ Всичко, което желаеме във „ Визия за България “, няма по какъв начин да стане без резистентен стопански напредък. „ Банката за развиване “ би трябвало да поддържа дребния и междинен бизнес. Тя раздаде милиони на всички олигарси, а хората, които би трябвало да бъдат подкрепени, се оказва, че не могат да получат заем “, добави той. Бойчев акцентира, че би трябвало да има връзка сред обучение, бизнес, нововъведения и развиване. „ Получава се кръг – хем няма работа, хем няма работна ръка. Трябва да се основават фрагменти, които са нужни за стопанската система и бизнеса ни. Във „ Визия за България “ предлагаме доста ясни и съответни решения, свързани с това българското държавно управление да поддържа българските бизнесмени “, сподели още националният представител. Той уточни и че сега имаме най-ниските равнища на непознати вложения.
Присъстващите сложиха въпроса и за вноса на работна ръка, както и какво се случва с електронното държавно управление – от години се трансферира от институция на институция и към момента няма, а е заричане на ръководещите. Като съществени проблеми присъстващите на срещата показаха ниските заплати и приключването на фрагменти в чужбина, поради по-добрите условия и възнаграждение.
Сред главните тематики в полемиката се обрисуваха и опазване на здравето, обучение, сигурност. „ България е застрашена от стапяне на нейния максимален народен фонд – хората. България се намира сред първите 10 страни, които понижават стремглаво популацията си в света. До 2030 година понижаваме с още 1 млн., а до 2050 година популацията на България, при сегашните стадии на развиване и демографско проваляне, ще стигне не повече от 3 млн. и още по-притеснително е, че ще настъпи смяна в етническата конструкция на нацията “, съобщи националният представител проф. Георги Михайлов.
„ Трябва да се подхващат ограничения за стимулиране на родното произвеждане и пазаруването на български и локални артикули и услуги. България е богата страна и във всеки район има характерни и присъщи производства “, съобщи националният представител Милко Недялков. Той предложи всеки град да подеме самодейност да популяризира личните си производства. „ Така ще се сътвори освен конкурентна среда, само че и тласък за обособените работодатели “, сподели още той.
Присъстващите разясниха, че всяка община би трябвало да се грижи за компаниите в района си. „ В общината не би трябвало да се позволяват външни компании. Това би могло да стане единствено, в случай че локалният бизнес не може да поеме работата или липсва такава активност в общината “, предложиха присъстващите. Според тях не може компания от София да идва да работи в Ловеч, като в града има развита сходна активност. „ Къде загубихме нашата продуктивност? Сега да си служащ не е влиятелно. Който желае да работи, просто не остава тук “, споделиха още присъстващите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР