Лондон e пъpвият гpaд в cвeтa, ĸoйтo през 2017 година

...
Лондон e пъpвият гpaд в cвeтa, ĸoйтo през 2017 година
Коментари Харесай

Зоната за ниски емисии в Лондон: 5 милиона души дишат по-чист въздух

Лондон e пъpвият гpaд в cвeтa, ĸoйтo през 2017 година въвежда  24-чacoвa зoнa зa вceĸи дeн oт ceдмицaтa, в ĸoятo aвтoмoбили c eмиcии нaд paзpeшeнитe нивa, нямaт пpaвo дa влизaт гратис.

Ефектът от въведената такса в същинската централна част на Лондон пpeз 2017 гoдинa е незабавен и ĸoлитe, влизaщи в тaзи зoнa, ca нaмaлeли c 11 000 нa дeн.

Целта е да се понижи замърсяването на въздуха

Това докара до последователно до разширение на зоната. От 29 август целият град, в това число районът на летището Хийтроу, беше затрупан от зоната, която има за цел да понижи трафика и това да докара до понижаване на нездравословните газове и запрашеността на въздуха.

Освободени от таксата  са единствено електрическите коли, дизеловите коли, със стандарт най-малко Евро 6 и бензинови коли със стандарт най-малко Евро 4.

Вандалите са част от проведена група от „ отмъстители “ против решението за разширението на зоната

Според Садик Хан, кметът на Лондон, 9 от 10 автомобила в английската столица дават отговор на критериите, само че съперниците му настояват, че това не е правилно и таксата ще докара до обедняване на хората, които не могат да си разрешат нови автомобил.

Гневът на жителите е ориентиран към камерите, които управляват трафика и записват колите движещи се в зоната. По данни на полицията единствено през месец август са били откраднати 164 камери, а други 185 са били развалени. Общия брой на камерите е близо 3000 в целия град. 

164 камери са били откраднати, а 185 са с развалени кабели

Вандалите са част от проведена група от " отмъстители " против решението за разширението на зоната. Те са известни като " Блейд рънърс ", по прилика с някои от героите на известната кинопоредица, основана на научно-фантастичния филм от 1982 година " Блейд рънър ".

За да отговори на упреците общината предлага стратегия за изкупуване на не отговарящите на стандарта коли. Тя е с бюджет от 160 млн. паунда, като всеки притежател, на остарял автомобил може да получи до 2000 паунда.

През последния месец се регистрират два пъти повече произшествия в обитаемоте места в сравнение с отвън тях

Седмицата преди въвеждането на Зоната за ниски излъчвания на територията на целия град са получени към 15 хиляди заявки по тази стратегия.

Статистиката сочи, че зоната визира близо 5 милиона души, но съперниците ѝ настояват, че тя ще усложни живота им поради неприятния публичен превоз в крайните елементи на града, а кметът Хан показва, че с помощта на това решение „ 5 милиона повече поданици на Лондон към този момент могат да дишат по-чист въздух “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР