лизаш в магазина със стар мобилен телефон и излизаш с

...
лизаш в магазина със стар мобилен телефон и излизаш с
Коментари Харесай

Как да върнеш стар телефон и да вземеш отстъпка за нов

лизаш в магазина със остарял мобилен телефон и излизаш с нов iPhone 11. Възможно е и в България. Практиката да се финансира покупката на ново устройство с продажбата на остарялото е необятно публикувана по света.

В същото време пазарът е толкоз огромен, че всяка година се изхвърлят над половин милион тона остарели смарт телефони. Само материалите, употребявани за изработката им, костват повече от 10 милиарда $, по оценки на .

А всеки един мобилен телефон има сериозен екологичен отпечатък, 80% от който се дължат на процеса на производството му и вложените материали, а единствено 16%,

Мобилният телефон, както и другите електронни уреди, никога не би трябвало да се изхвърля като елементарен боклук. Той съставлява дребна екологична бомба със закъснител, защото съдържа стотици субстанции, доста от които са токсични, в това число олово, арсен, кадмий, селен, хром и пластмаси.

Така връщането на старите телефони оказва помощ за опазването на природата и е значима стъпка за устойчивото от екологична позиция развиване на една модерна софтуерна компания.

При изискване, че потребителят има опция да върне остарелия си телефон и да вземе нов, поражда въпросът, кой да е новият. Изгодната покупка не постоянно е най-евтината. Също по този начин скъпите смарт телефони нормално са с по-добри характерности и се употребяват по-дълго време. А това понижава екологичния отпечатък.

Тук смарт телефоните на „ Епъл” имат известно преимущество, защото обичайно се правят оценка по-високо, когато остареят, а и характерностите им разрешават да се употребяват по-продължително от нормалното за този вид устройства.

Средният интервал на приложимост на мобилен телефон в световен мащаб сега е единствено 18 месеца, а при тези на „ Епъл” е над 3 години. Тоест покупката на нов iPhone е дълготрайна инвестиция, която е относително добра и от екологична позиция.

В България мобилният оператор „ Теленор” предлага услугата „ ”. Там правят оценка остарелия телефон по избрани критерии и потребителят получава ваучер за отстъпка при покупката на нов iPhone.

Допълнителна опция е застраховката „ Смартфон протект”, която обезпечава отбрана при строшаване или влизане на вода вътре в устройството.

При сходен „ фатален” случай, застрахованият телефон ще бъде поправен или сменен в период до 30 дни. Освен това застраховката има покритие в целия свят и през първия месец е безвъзмездна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР