Докато горските пожари в Тексас горяха към основното съоръжение за

...
Докато горските пожари в Тексас горяха към основното съоръжение за
Коментари Харесай

Места с радиоактивен материал са по-уязвими, тъй като изменението на климата увеличава горските пожари и рисковете от наводнения

Докато горските пожари в Тексас горяха към главното оборудване за нуклеарни оръжия на нацията, служащите побързаха да се уверят, че към постройките и складовите зони няма нищо запалимо.

Когато пожарите не демонстрираха признаци на закъснение, чиновниците на завода Pantex незабавно приканиха локални реализатори, които дойдоха за минути с булдозери, с цел да изкопаят окопи и да разширят противопожарните паузи за разтегащия се комплекс, където се сглобяват и разглобяват нуклеарни оръжия и рискови плутониеви ями — кухи сфери, които задействат нуклеарни бойни глави и бомби — се съхраняват.

„ Ветровете могат да се усилят в действителност (бързо) тук и могат да се движат доста бързо “, сподели Джейсън Армстронг, управител на федералната работа в Pantex, отвън Амарило, който беше безсънен 40 часа поред, наблюдавайки рисковете. Работниците бяха изпратени вкъщи и заводът спря, когато димът стартира да покрива мястото.

Тези пожари през февруари — в това число най-големите в историята на Тексас — не доближих...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР